DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine za Vukovar“

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ organizirala je 2. Memorijalni ultramaraton „Glasnici istine za Vukovar“.

Zbog situacije s pandemijom Covid-19 ove je godine Memorijalni ultramaraton bio dosta skromniji pa su dionicu od Virovitice do Vukovara istrčala samo petorica Glasnika istine i to Pavo Tutenov, Goran Draksler, Robert Knapić, Božidar Smokrović i Robert Poljanac. Svaki od njih trčao je dionicu od 5 km naizmjenično tako da su zajedničkim snagama uz logističku potporu Ivane Novak stigli na cilj.

Sa samog starta u Virovitici u utorak 17. studenoga u 21sat Glasnike su ispratili njihovi prijatelji, virovitički rekreativci koji bi im se zasigurno pridružili da su okolnosti drugačije.

S Glasnicima istine posljednja 32 kilometra trčao je legendarni hrvatski ultramaratonac, osječanin Elvir Rakipović, a na ciljno odredište stigli su 18. studenoga u 14 sati.

Veliku pomoć u organizaciji ovog memorijalnog ultramaratona Glasnicima istine pružio je Nacionalni sindikat MUP-a RH predvođen Nikolom Kajkićem koji je dao podršku osiguravši putem podružnice Nacionalnog sindikata Virovitičko-podravske županije i Dražena Perkovića, predsjednika Podružnice svu potrebitu okrjepu.

Velika potpora Glasnicima bio je i njihov član Nenad Pelengić koji je u znak podrške Glasnicima istine i Vukovaru, u Njemačkoj simbolično istrčao 30 km.

I ove su godine svojom sportskom žrtvom Glasnici istine pokazali da nisu i nikada neće zaboraviti Vukovar.
(Mihaela Feldi/Foto: Glasnici istine)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org