DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEUncategorized

„Glasnici istine za Vukovar“ – 3. memorijalni ultramaraton od Virovitice do Vukovara

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ organizirala je 3. memorijalni ultramaraton „Glasnici istine Za Vukovar“.

Nakon paljenja lampiona ispred Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu ispred Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, jučer su maratonce, članove Glasnika istine i nekoliko virovitičkih rekreativaca put Vukovara ispratili zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec te predstavnici brojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U Slatini su maratonce dočekali slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš kao i prijatelji koji su im došli iskazati potporu, te su svi zajedno odali počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.

– I ove godine trčimo dionicu dugu 170 kilometara od Virovitice do Vukovara čime ćemo odati počast svim žrtvama u Domovinskom ratu, kako braniteljima, tako i civilnim žrtvama. Riječ je o štafetnom trčanju na način da se izmjenjujemo svakih 5 kilometara. Trčimo kroz mjesta koja su također heroji Domovinskog rata i odat ćemo počast poginulima u svakom od tih mjesta, – rekao je predsjednik Udruge maratonaca “Glasnici istine” Pavo Tutenov, te se zahvalio Gradu Slatini na podršci, te Virovitičanima koji su s njima istrčali dionicu od Virovitice do Slatine, Kristijanu Dumenčiću, Draženu Jurkoviću i Matiji Jandriću, te županu Virovitičko-podravske županije Igoru Androviću kojemu ovo nije prvi puta da se priključio Glasnicima istine u njihovim memorijalnim utrkama.

– Hvala Glasnicima istine što su me pozvali da i ovoga puta budem dio njihovog tima i odazvat ću se kad god budem mogao i na taj način dati svoj doprinos na sjećanje na Vukovar i žrtve Domovinskog rata. Još jednom hvala ovim dečkima što čuvaju uspomenu na sve hrvatske branitelje koji su svoj život dali u Domovinskom ratu, – rekao je župan Andrović.

U ime Grada Slatine i Gradskog vijeća Glasnicima istine se na organizaciji ovog memorijalnog ultramaratona zahvalio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. 

– Zahvaljujem vam što ste ponovno startali na još jednu svoju misiju među mnogima kojima pronosite istinu o Domovinskom ratu diljem Lijepe naše, a ovoga puta je to za Grad Heroj, Vukovar. Drago mi je da na ovaj način sudjeluje cijela županija u obilježavanju Dana sjećanja, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić zaželjevši svim ultramaratoncima uspješan završetak 3. memorijalnog ultramaratona i sretan dolazak na odredište u Vukovaru gdje će se priključiti koloni sjećanja i dostojno predstavljati Slatinu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju.

Najstariji član Glasnika Zlatko Milošević istrčao je dionicu od Virovitice do Nove Bukovice dok su ostali Glasnici: Mario Kovač iz Virovitice, Goran Draksler i Pavo Tutenov iz Slatine te Robert Knapić iz Nove Bukovice nastavili put Vukovara, a zajedno s njima i virovitički rekreativci: Antonia Drljić, Renata Hrvoić, Christian Hrvoić, Željko Lukačević i Krunoslav Tomljanović. Logistička potpora im je Ivana Novak koja cijelim putem vozi kombi i vodi brigu o izmjenama trkača svakih 5 km. 
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button