NASLOVNICASPORT

„Glasnici istine“ u Sibinju

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Duško Štrbac te Darko i Sandro Dolovski prošle su nedjelje sudjelovali na 5. polumaratonu imena „Putevima sibinjskih žrtava“.
Memorijal su organizirali Općina Sibinj i Trkači kluba Brace iz Slavonskog Broda povodom Dana Općine Sibinj i 84. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve, odnosno događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj sve do današnjih dana.

Stazu dugu 21 kilometar, od Jakačine Male do Sibinja trčalo je 50-ak maratonaca iz Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Osijeka, Virovitice, Slatine, Našica, Kutine, Josipovca i Zagreba te još 50-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja Općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u cilj kod spomenika Sibinjskim žrtvama u Sibinju, pridružila i djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Tijekom ove, zasigurno najmasovnije memorijalne utrke u Hrvatskoj zaljubljenici u trčanje podsjetili su se i na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca u veljači 1935. godine mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije pune 84 godine.

Po završetku maratona načelnik Općine Sibinj Josip Pavić na svečanoj večeri uručio je predstavnicima udruga, klubova i društava te pojedincima prigodne zahvalnice, dok su posebno priznanje za dugogodišnju suradnju Glasnicima istine uručili predstavnici Trkaćeg kluba Brace.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt, mk)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button