DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine u Odžaku na polumaratonu „Dani sjećanja“

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Robert Knapić, Željko Lukačević, Josip Bukovac i Ivana Novak sudjelovali su u nedjelju, 26. svibnja na Memorijalnom polumaratonu „Dani sjećanja“ koji se trčao od Odžaka do Posavske Mahale u Posavskoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Na ovom su memorijalu sudjelovali treću godinu za redom, a na poziv organizatora, svojih prijatelja iz Odžaka Davora Ilića i Pere Radića aktualnog ministra prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi Posavske županije.

Memorijalnim polumaratonom koji organizira Rekreacijsko atletski klub „Podvučjak“ tradicionalno završavaju aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u odžačkom i podvučjačkom kraju kao i na hrvatske žrtve u Domovinskom ratu.

Na ciljnom odredištu u Posavskoj Mahali u izgrađenom spomeničkom kompleksu u kojem su upisana imena 3.411 poginulih, ubijenih i nestalih Hrvata u podvučjačkom kraju sudionici ovog polumaratona odali su im počast paljenjem svijeća i molitvom.

Osim Glasnika istine i domaćih maratonaca među dvadesetak trkača ovoga memorijalnog polumaratona trčali su i maratonci  iz Osijeka, Ladimirevaca, Antunovca i Đakova, inače dugogodišnji sudionici memorijalnih utrka i maratona diljem Republike Hrvatske.

(mf; Izvor: Glasnici istine, p.t, i.n)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button