DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine trčali u povodu 28. obljetnice VRA Bljesak

U povodu 28. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak Atletski klub Nova Gradiška organizirao je 12. memorijalni maraton Nova Gradiška – Okučani.

Među tridesetak maratonaca pristiglih iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege i Nove Gradiške, sudjelovali su i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine: Goran Draksler iz Slatine, Robert Knapić i Zlatko Milošević iz Nove Bukovice te Željko Lukačević iz Virovitice.

Uoči polaska kod spomen-obilježja u Novoj Gradiški, a potom i nakon trke u Okučanima, sudionici maratona paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Na ciljnom odredištu u Okučanima sudionicima memorijalne utrke, a osobito Glasnicima istine podršku su dočekom iskazali hrvatski branitelji s područja Virovitičko-podravske županije koji su organizirano pristigli na obljetnicu proslave VRA Bljesak predvođeni Matom Bubašem, predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje VPŽ, te predsjednikom i dopredsjednikom Glasnika istine Pavom Tutenovim i Mariom Kovačem koji su tradicionalno vozili biciklistički maraton Voćin-Okučani.
(mf/Izvor: Glasnici istine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button