DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ suorganizatori 2. Memorijalnog polumaratona Okrugljača-Bušetina

U povodu Dana općine Špišić Bukovica i blagdana svetog Ivana Krstitelja, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Špišić Bukovica organizirala je pod pokroviteljstvom Općine Špišić Bukovica u nedjelju, 23. lipnja 2. Memorijalni polumaraton u spomen na 21 poginulog hrvatskog branitelja s područja općine Špišić Bukovica.

Polumaraton se trčao od Okrugljače, preko Bušetine, Lozana i Vukosavljevice do kapelice Kraljice mira u Špišić Bukovici u duljini od 21,3 km.

Na startu u Okrugljači pozdravnim riječima svim sudionicima i posjetiteljima polumaratona obratili su se Željko Lukačević, inicijator ovog memorijala i Darko Bartolić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Okrugljača.

Tijekom rute trkači su zastali ispred spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja u Bušetini gdje su ih dočekali mještani, članice Folkolorne udruge ˝Škrinja˝, članovi DVD-a Bušetina, predstavnici Mjesnog odbora Bušetina, te članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Bušetine, zatim u Lozanu i Vukosavljevici gdje su im također simboličnim paljenjem svijeća odali počast.

Na ciljnom odredištu u Špišić Bukovici sudionike ovog drugog memorijalnog polumaratona dočekao je načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler sa suradnicima i gostima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća predvođeni saborskim zastupnikom i predsjednikom HVIDR-e RH Josipom Đakićem.

Uz članove Udruge maratonaca VPŽ ˝Glasnici istine˝: Željka Lukačevića, Pavu Tutenova, Maria Kovača, Roberta Knapića, Josipa Bukovca i Davora Čičeka,  sudjelovali su i virovitički trkači: Damir Gelenčer, Christian Hrvoić, Matko Kolesarić, Kruno Tomljanović, Denis Halupa, Vanda Arnold i Kristijan Mikolić, te Tomislav i Ana Antolić iz Špišić Bukovice.

Logistička podrška trkačima bili su Božidar Rešetar i Marinko Ivanković, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Špišić Bukovica i Ivana Novak članica Udruge „Glasnici istine“.

(mf; Izvor: Glasnici istine, pt; Foto: Ivana Novak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button