DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ sudjelovali u Memorijalnoj utrci Beli Manastir-Belišće povodom 30. obljetnice akcije „Baranja“

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Darko Dolovski, Zlatko Milošević, Željko Lukačević, Robert Knapić, Ivana Novak i Siniša Kanis sudjelovali su jučer, 3. travnja na Memorijalnoj utrci „Život za život“.
Utrka je to u spomen na 30. obljetnicu akcije „Baranja“ trčana od spomen obilježja „Sveto Hrvatsko tlo“ u Belom Manastiru do spomen-obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara.

U akciji 3. travnja 1992. godine u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a.

Njima u spomen, koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, organizirala je komemorativni skup kao i ovu memorijalnu utrku na kojoj je sudjelovalo 50-ak trkača, a među njima i „Glasnici istine“ koji su redoviti sudionici utrke od njenog nastanka 2014. godine te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt/Foto: mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button