NASLOVNICASPORT

“Glasnici istine” sudjelovali na 2. memorijalnom ultramaratonu „Vukovar to smo MI“

Povodom Dana sjećanja na Vukovar Udruga rekreativnog trčanja Nexe team Našice organizirala je jučer 2. memorijalni ultramaraton pod nazivom „Vukovar to smo MI“ koji se trčao od Našica do Vukovara u duljini od 92 km, na kojemu je sudjelovalo 40-ak sudionika.
Uz članove udruge organizatora na jučerašnjem memorijalnom ultramaratonu sudjelovali su i članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ i Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“.

Na samom startu u Našicama u 06.00 sati ultramaratonce su ispratili gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić i predsjednik DVD-a Našice Zvonimir Ljubljanović, a svoj blagoslov dao je fra Stjepan Hrkač našički svećenik.
Memorijalni ultramaraton bio je štafetnog karaktera gdje su formirane grupe trkača koji su se izmjenjivali svakih 5 km dok su cijelu dionicu od 92 km istrčali jedino članovi „Glasnika istine“, sudionici nedavno održanog svjetskog prvenstva na 100 km, Slatinčanin Goran Draksler i Zagrepčanin Duško Štrbac koji je ujedno jedini počasni član „Glasnika istine“.
Iz Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ sudjelovali su i Mario Krznarić, Mario Kovač, Robert Poljanac, Vlatka Lovrenc Poljanac te predsjednik udruge Pavo Tutenov.

Po dolasku na ciljno odredište  kod Križa na ušću rijeke Vuke u Dunav u Vukovaru trkače su dočekali Željko Nikolić član „Glasnika istine“ iz Borova naselja, te Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje Grada Vukovara koji se tom prigodom u ime gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, zahvalio svima sudionicima 2. memorijalnog ultramaratona.

Nakon odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani grada Vukovara kao i nevinim civilnim žrtvama zahvalnice svim sudionicima uručili su inicijator i organizator ovog ultramaratona Tomislav Gall, predsjednik Udruge Nexe team Našice i Zlatko Zaoborni dok su domjenak na nogometnom igralištu NK Mitnica pripremili branitelji s Mitnice.

Logistička podrška tijekom cjelodnevnog trajanja ovog ultramaratona bili su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava: Našice, Stipanovci, Zoljan i Vukojevci čijem predsjedniku Damiru Antoloviću „Glasnici istine“ upućuju posebnu zahvalu.
(mf, izvor: p.t., Glasnici istine/Foto: m.k., Glasnici istine)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button