NASLOVNICASPORT

„Glasnici istine“ sudjelovali na 2. Memorijalnom ultramaratonu Glina-Kutina

U organizaciji udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ u subotu 09. ožujka održan je 2. Memorijalni ultramaraton Glina-Kutina na kojemu su sudjelovali i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Mario Krznarić i Goran Draksler koji je jedini od svih sudionika ovog ultramaratona dionicu od 80 kilometara istrčao u cijelosti.

Start memorijalnog ultramaratona bio je ispred Spomen obilježja Suza u Glini gdje su sudionike ispratili gradonačelnik Grada Gline i predstavnici braniteljskih udruga grada Gline.

Cilj ovog ultramaratona bio je spojiti Glinu i Kutinu, Banovinu i Moslavinu, a time ujedno javnosti pogotovo mladeži ukazati na veliku žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, te veliko stradavanje žitelja Sisačko-moslavačke županije koja je poslije Vukovarsko-srijemske najranjivija županija po stradavanjima tijekom Domovinskog rata.

Prolazeći kroz Petrinju, Sisak, Popovaču…, sudionici ovoga događaja odali su počast kod Spomen obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima. Tako su u Popovači sudionike memorijalnog ultramaratona tradicionalno dočekali gradonačelnik Grada Popovače Josip  Mišković i članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Kutine i Popovače predvođeni Katicom Demeter.  Na žalost organizatora i svih sudionika ove je godine izostala podrška Grada Siska.

Na ciljnom odredištu u Kutini  ispred policijske postaje sudionike ultramaratona dočekali su predstavnici braniteljskih udruga grada Kutine, Policijske postaje Kutina te kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je uvijek velika podrška  udruzi organizatora.

Na 2. memorijalnom ultramaratonu sudjelovalo je 30-ak maratonaca iz Kutine, Volodera, Novske, Nove Gradiške, Našica, Zagreba, Plitvica, Križa, Virovitice, Nove Bukovice i Slatine.

Po završetku ultramaratona u Gornjoj Gračenici pripremljen je kulturno-umjetnički program, a svim sudionicima su dodijeljene prigodne zahvalnice.

U ime organizatora ovog zahtjevnog ultramaratona, Igor Vuković, predsjednik Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“, zahvalio se svima na pomoći u organizaciji, osobito svojim članovima, kao i članovima biciklističkog kluba Labudovi Sisak, te biciklističkog kluba Kutina.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t i m.k)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button