NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Glasnici istine pripremaju 2. Memorijalni ultramaraton Slatina-Pakrac 19. ožujka

Povodom proslave blagdana sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, sveopće Crkve i domovine Hrvatske, te gradova Slatine i Pakraca koji ujedno 19. ožujka slavi i svoj Dan grada, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ organiziraju 2. Ultramarataton imena „Glasnici istine srcem za Pakrac“ koji će se održati u nedjelju, 19. ožujka na dionici Slatina – Pakrac.

Start je u 8 sati u Slatini ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, a cilj u 17:30 sati u Pakracu također kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Na ovom ultramaratonu sudjelovat će samo članovi Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ koji na taj način žele odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima na širem području gradova Pakraca i Slatine.

Memorijalni ultramaraton trčat će se na tzv. „štafetni način“ gdje će se trkači izmjenjivati na pojedinim dionicama planirane rute trčanja: Slatina-Radosavci-Mačkovac-Hum-Voćin-Kamenska-Bučje-Pakrac.

Glasnici istine spajajući Slatinu i Pakrac na određeni način iskazuju i zahvalnost ovim gradovima na dugogodišnjoj podršci.

Grad Slatina najveća je podrška i potpora Glasnicima istine čije je sjedište upravo u Slatini, u gotovo svim njihovim aktivnostima koje provode diljem Republike Hrvatske pronoseći istinu o Domovinskom ratu a ujedno i promovirajući grad Slatinu.

Inače, „Glasnici istine“ su u prigodi Dana grada Slatine 2015. godine za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i doprinos u promidžbi grada Slatine nagrađeni javnim priznanjem, odnosno Zahvalnicom grada Slatine.

Grad Pakrac također je „Glasnicima istine“ u povodu Dana grada Pakraca 2018. godine dodijelio javno priznanje, Pečat grada Pakraca nagradivši ih tako za dugogodišnje sudjelovanje na memorijalnima utrkama „Fokinom stazom“ Pakrac-Omanovac u spomen na Marijana Kulhavija-Foku te na memorijalnoj utci Pakrac-Bučje koju su baš Glasnici istine i inicirali 16. siječnja 2014 godine.

Članovi Udruge maratonaca iznimno su sretni i ponosni što će ovim ultramaratonom spojiti njima dva iznimno draga grada, dva grada-junaka Domovinskog rata, Pakrac i Slatinu, – ističu „Glasnici istine“.
 (mf/Izvor: Glasnici istine)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button