DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine ponovno na Memorijalu Đakovo – Koritna

Pavo Tutenov i Goran Draksler, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝i dva ponajveća imena memorijalnih trčanja u spomen na poginule hrvatske branitelje istrčali su još jednu memorijalnu utrku.

U spomen na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine, Udruga veterana 3. gardijske brigade ogranak Đakovo organizirala je 11. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna u duljini od 19 kilometara.

Glasnici istine stalni su sudionici ove memorijalne utrke od samog njenog nastanka kojom cilj završava na mjesnom groblju u Koritni gdje se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Koritne Dragi Crnogorcu i Željku Ervačiću, bratu Zorana i Mirka, poznatog hrvatskog ultramaratonca, dugogodišnjih prijatelja Glasnika istine na čiju inicijativu je i nastala ova memorijalna utrka.   

Pored Drakslera i Tutenova, na memorijalnoj utrci sudjelovalo je još 11 trkača iz Đakova, Semeljaca, Zelčina, Antunovca i Osijeka te Pero Radić iz Odžaka, aktualni ministar u vladi Posavske županije.

pt / Foto: Đakovo live m.c i Zoran Ervačić

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button