DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine po 11. put trčali na Maslenici

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ i to Slatinčani Pavo Tutenov i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, zatim Robert Knapić iz Nove Bukovice i Duško Štrbac počasni član Glasnika iz Zagreba, uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 11. Memorijalnoj utrci „Maslenica“ koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 km.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade, legendarne Kobre iz Slavonskog Broda u spomen na 23 poginula pripadnika iste u vojno-redarstvenoj akciji „Maslenica“ 1993. godine,

Na samom startu u Islamu Latinskom kod Zelenog hrasta ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade uz brojne delegacije  Glasnici istine simboličnim su paljenjem svijeće odali počast istima.

Glasnici istine na svom putu do ciljnog odredišta zastali su u Kašiću kod Križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Kune gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa te zajednički zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36-ero poginulih Slavonaca iz sastava legendarnih Kuna koji su svoj život položili u VRA Maslenica i obrani Zadarskog zaleđa.

Po dolasku na ciljno odredište u Novigrad sudionike utrke dočekali su  organizatori – veterani 3. bojne 3. gardijske brigade „Kobre“, predstavnici veterana 3. gardijske brigade „Kune“ te načelnik općine Novigrad Joso Klapan.

(mf; Izvor: Glasnici istine, p.t, i.n)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button