NASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine organizirali i istrčali 9. memorijalni maraton Čavoglave-Knin

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO “Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja po deveti puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave-Knin.

Uz članove udruge ˝Glasnici istine˝: Gorana Drakslera, Željka Lukačevića, Roberta Knapića, počasnog člana Duška Štrbca te predsjednika udruge Pavu Tutenova na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji Glasnika istine iz Maraton kluba Marjan iz Splita: Klara Pavičić, te Pjera i Marin Šušnjar kao i članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije ˝Heroji ne umiru˝ iz Gornje Gračenice: Srećko Zaplatić i Renato Dasović predvođeni predsjednikom udruge i dugogodišnjim prijateljem Glasnika istine Igorom Vukovićem.

Na samom startu u Čavoglavama ispred crkve Hrvatskih mučenika „Glasnike istine“ i ostale sudionike maratona pozdravnim riječima ispratili su Ozren Rastija predsjednik UDVDR grada Slatine te Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i vođa biciklističke ekipe ˝VBR˝ koji su od 02. do 04.08. izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim redovima su i dva Glasnika istine predsjednik i dopredsjednik Pavo Tutenov i Mario Kovač.

Na ciljnom odredištu u Kninu na gradskom trgu ispred Spomen obilježja  sudionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 28. obljetnice VRO Oluja među kojima i poveći broj Slatinčana i Virovitičana, a maratonce su uz članove biciklističke ekipe VBR Matu Bubaša, Tomislava Koleca i Ozrena Rastiju dočekali i predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Hrvatske stranke prava Nikica Augustinović, član predsjedništva Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Mihael Puljić, brojni mediji i građani Knina.

Zajedničkim paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata te da ih u tome ne može spriječiti niti kiša i grmljavina koja je maratonce pratila gotovo cijelim putem.

U ime „Glasnika istine“ zahvalnost Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, Ministarstvu hrvatskih branitelja, MORH-u, članovima biciklističke ekipe VBR , te svima koji su im na bilo koji način iskazali podršku i pomogli u organizaciji uputio je predsjednik Glasnika Pavo Tutenov.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t/Foto: o.r)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button