DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine organizirali i istrčali 8. memorijalni maraton Čavoglave-Knin

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO “Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja po osmi puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave-Knin.

Uz članove udruge ˝Glasnici istine˝, Gorana Drakslera, Marija Kovača, Roberta Knapića te predsjednika udruge Pavu Tutenova na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji Glasnika istine iz Maraton kluba Marjan iz Splita: Klara Pavičić, Suzana Kasap, Jakov Teklić te Pjera i Marin  Šušnjar.

Osim njih sudjelovali su i Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice, član Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije ˝Heroji ne umiru˝ te Dragan Romić iz Briševa kod Zadra.

Logistička podrška maratoncima bili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ˝VBR˝ Martin Bišćan i Mato Bubaš koji su od 2.-4. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim su se redovima našla i dva Glasnika istine, odnosno predsjednik i dopredsjednik Pavo Tutenov i Mario Kovač.

Pozdravne riječi na samom startu svim sudionicima uputili su predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov i predsjednik  ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš. Stotinjak metara od starta sudionici memorijalnog maratona zastali su ispred kuće Marka Perkovića Thompsona kako bi zajedničkom fotografijom poslali poruku podrške Marku i njegovoj obitelji uz želju što skorijeg ozdravljenja njihovog sina Ante Mihaela.

Na ciljnom odredištu u Kninu na gradskom trgu ispred Spomen obilježja sudionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 27. obljetnice VRO Oluja, dok su ih dočekali državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović, dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Zajedničkim paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović čestitao je sudionicima 8. memorijalnog maratona Čavoglave-Knin istaknuvši osobno divljenje na ovakvom pothvatu na iznimno visokim temperaturama te i nadalje obećao podršku Ministarstva hrvatskih branitelja u aktivnostima Glasnika istine.

– Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovoga memorijalnog maratona počev od saborske zastupnice Vesne Bedeković koja nas zbog obveza nije mogla dočekati na ciljnom odredištu ali je zato iskazala podršku u zajedničkom druženju prije i poslije memorijalnog maratona u Kninu, – istaknuli su Glasnici istine predvođeni predsjednikom Pavom Tutenovim te uputili zahvalnost i Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe VBR, dogradonačelniku Grada Slatine Iliji Nikoliću,  načelniku PU VPŽ Siniši Kneževiću te obitelji Medved iz Kozica, Daliboru, Ivani i Matijasu kao i dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine Siniši Medvedu iz Zemunika Donjeg koji su ih srdačno dočekali u Kninu.
(mf/Izvor: Glasnici istine, Pavo Tutenov/Foto: Mario Kovač i Martin Bišćan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button