DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine organizirali i istrčali 8. memorijalni maraton Čavoglave-Knin

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO “Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja po osmi puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave-Knin.

Uz članove udruge ˝Glasnici istine˝, Gorana Drakslera, Marija Kovača, Roberta Knapića te predsjednika udruge Pavu Tutenova na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji Glasnika istine iz Maraton kluba Marjan iz Splita: Klara Pavičić, Suzana Kasap, Jakov Teklić te Pjera i Marin  Šušnjar.

Osim njih sudjelovali su i Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice, član Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije ˝Heroji ne umiru˝ te Dragan Romić iz Briševa kod Zadra.

Logistička podrška maratoncima bili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ˝VBR˝ Martin Bišćan i Mato Bubaš koji su od 2.-4. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim su se redovima našla i dva Glasnika istine, odnosno predsjednik i dopredsjednik Pavo Tutenov i Mario Kovač.

Pozdravne riječi na samom startu svim sudionicima uputili su predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov i predsjednik  ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš. Stotinjak metara od starta sudionici memorijalnog maratona zastali su ispred kuće Marka Perkovića Thompsona kako bi zajedničkom fotografijom poslali poruku podrške Marku i njegovoj obitelji uz želju što skorijeg ozdravljenja njihovog sina Ante Mihaela.

Na ciljnom odredištu u Kninu na gradskom trgu ispred Spomen obilježja sudionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 27. obljetnice VRO Oluja, dok su ih dočekali državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović, dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Zajedničkim paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović čestitao je sudionicima 8. memorijalnog maratona Čavoglave-Knin istaknuvši osobno divljenje na ovakvom pothvatu na iznimno visokim temperaturama te i nadalje obećao podršku Ministarstva hrvatskih branitelja u aktivnostima Glasnika istine.

– Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovoga memorijalnog maratona počev od saborske zastupnice Vesne Bedeković koja nas zbog obveza nije mogla dočekati na ciljnom odredištu ali je zato iskazala podršku u zajedničkom druženju prije i poslije memorijalnog maratona u Kninu, – istaknuli su Glasnici istine predvođeni predsjednikom Pavom Tutenovim te uputili zahvalnost i Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe VBR, dogradonačelniku Grada Slatine Iliji Nikoliću,  načelniku PU VPŽ Siniši Kneževiću te obitelji Medved iz Kozica, Daliboru, Ivani i Matijasu kao i dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine Siniši Medvedu iz Zemunika Donjeg koji su ih srdačno dočekali u Kninu.
(mf/Izvor: Glasnici istine, Pavo Tutenov/Foto: Mario Kovač i Martin Bišćan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot