NASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ organizirali 8. Memorijalnu utrku Virovitica-Gradina ˝Heroji žive vječno˝

Povodom Dana općine Gradina, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom, a uz pokroviteljstvo Općine Gradina, organizirala je u nedjelju,  23. srpnja po osmi puta Memorijalnu utrku “Heroji žive vječno” na dionici Virovitica-Gradina.

Memorijalna je to utrka koja je posvećena svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima s područja općine Gradina kao i svim poginulim djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske.

Kao i svake godine uz Glasnike istine ovu memorijalnu utrku trčali su i virovitički rekreativci kao i djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske uz pratnju virovitičkih rekreativnih biciklistica te gostiju iz Sisačko-moslavačke županije.

Na samom startu ispred Spomen obilježja poginulim policijskim djelatnicima PU virovitičko-podravske ispred Policijske uprave u Virovitici paljenjem svijeća počast su odali trkači – sudionici ove memorijalne utrke, zamjenica  gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, član Upravnog odbora HVIDR-a Virovitica Josip Viljevac te Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

Na svom putu do ciljnog odredišta trkači su zastali u Lukaču i na mjesnom groblju u Bačevcu gdje su paljenjem svijeća odali dužnu počast poginulim i umrlim pripadnicima policije i Hrvatske vojske.

Na ciljnom odredištu u Gradini sudionike Memorijalne utrke ˝Heroji žive vječno˝ dočekali su načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, te Nevenka Slavić, supruga preminulog hrvatskog branitelja koja je uz dopredsjednika Glasnika istine Maria Kovača i inicijatorica ove Memorijalne utrke i stalna sudionice iste kroz logističku podršku.

Na 8. Memorijalnoj utrci sudjelovali su:

“Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Goran Draksler, Željko Lukačević i Robert Knapić.

Virovitički rekreativci: Renata Hrvoić, Marina Kirhmajer Taboršak, Christian Hrvoić, Kruno Tomljanović, Damir Brcković i Zlatko Keserica.

Policijski djelatnici: Gabrijela Jadan, Dario Lebinec, Josip Jadan i Jurica Fapali.

Biciklistička pratnja: Ivana Andrović, Dora Međimorec, Mateja Blažičević Mandić i Barbara Blažičević.

Posebni gosti na ovoj utrci bili su prijatelji Glasnika istine iz Sisačko-moslavačke županije Goran Vuković iz Kutine i Marijan Cindrić iz Ilove.

Logistička podrška trkačima tijekom cijelog puta bili su Mario Kovač, policijski djelatnik i dopredsjednik Glasnika istine zajedno sa svojim kolegom policijskim djelatnikom Robertom Lesićem.
(mf/Izvor: „Glasnici istine”/Foto: „Glasnici istine“, mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button