DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine organizirali 2. Memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” po drugi puta je organizirala memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani u spomen na četiri civilne žrtve koje su zvjerski ubijene i zapaljene u šumi nadomak Koreničana u općini Đulovac 1991. godine, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2002. godine.

Uz stradale Ivu Goluba i Vladu Paljevića, ubijeni su i Ivan Gyordjy te Pavle Tršek djed i bakin brat Antonie Drljić, rekreativne trkačice iz Čemernice na čiju su inicijativu ”Glasnici istine” i organizirali ovu memorijalnu utrku.

Na samom startu u Đulovcu simboličnim paljenjem svijeće ispred spomen obilježja odana je počast  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata općine Đulovac a po dolasku na ciljno odredište, spomen obilježje u šumi iznad mjesta Koreničana, sudionike utrke dočekali su obitelji stradalih, mještani Koreničana, članovi Općinskog vijeća općine Đulovac te načelnik općine Đulovac Anđelko Kolić koji se obratio nazočnima na komemorativnom skupu.

Polaganjem vijenaca, cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća odana je počast nevinim civilnim žrtvama Koreničana.

Molitvu ispred spomen obilježja, te svetu misu po završetku komemorativnog skupa predvodio je vlč. Žarko Turuk, voditelj Župe Duha Svetoga u Đulovcu.

Uz inicijatoricu ove memorijalne utrke Antoniu Drljić koja je bila u biciklističkoj pratnji i njenog supruga Gorana Drljića iz Čemernice koji je uz Maria Kovača i Ivanu Novak bio logistička podrška , trčali su ”Glasnici istine” Pavo Tutenov iz Slatine, Josip Bukovac i Robert Knapić iz Nove Bukovice, te virovitičani Željko Lukačević i Christian Hrvoić.

Odmah po završetku ove memorijalne utrke Glasnici istine su se uputili u Slatinu gdje su istrčavši dionicu od Slatine do Bakića tradicionalno sudjelovali na memorijalu ˝Rudolf Špehar i Miroslav Podboj˝ te time u jednom dopodnevu istrčali dvije memorijalne utrke.

(mf; Izvor: Glasnici istine p.t; Foto: i.n, m.k)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button