DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

“Glasnici istine” organizirali 11. Memorijalni maraton „Da se ne zaboravi Baranja´91.“ Osijek-Batina

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja, a u suradnji s općinom Draž organizirala je u subotu, 20. kolovoza 11. Memorijalni maraton od Osijeka do Batine pod nazivom „Da se ne zaboravi Baranja´91.“.

Uz „Glasnike istine“ Marija Kovača i Roberta Knapića predvođene predsjednikom Pavom Tutenovim na Memorijalnom maratonu sudjelovali su maratonci iz Osijeka, Antunovca, Josipovca i Našica.

Na svom putu do Batine svake godine sudionici ovog maratona odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima kao i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu simboličnim paljenjem svijeća i polaganjem vijenca.

Na ciljnom odredištu u Batini, u batinskoj luci na Dunavu sudionike 11. Memorijalnog maratona „Da se ne zaboravi Baranja ´91.“ dočekali su u ime Ministarstva  Hrvatskih branitelja Ante Blažević, izaslanik potpredsjednika vlade RH i ministra Hrvatskih  branitelja Tome Medveda, te predsjednica Općinskog vijeća Općine Draž Eva Balatinac.

Simboličnim puštanjem vijenca u Dunav odana je počast svim poginulim i nestalim Baranjcima u Domovinskom ratu.

Po završetku ovog događaja na svečanom domjenku u Dražu u poznatom izletištu Kalinka svim sudionicima i zaslužnima za pomoć u organizaciji svečano su uručene zahvalnice.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt, mk)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button