DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ organizirali 1. Memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani i Komemorativni skup u spomen na četiri civilne žrtve s tog područja

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ po prvi puta je organizirala Memorijalnu utrku Đulovac-Koreničani u spomen na četiri civilne žrtve koje su zvjerski ubijene i zapaljene u šumi nadomak Koreničana u općini Đulovac 1991. godine, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2002. godine.

Uz stradale Ivu Goluba i Vladu Paljevića ubijeni su i Pavao Gyergy te Pavle  Tršek, odnosno djed i bakin brat od Antonije Drljić, rekreativne trkačice iz Čemernice na čiju su inicijativu „Glasnici istine“ i organizirali ovu memorijalnu utrku.

Na samom startu u Đulovcu simboličnim paljenjem svijeće ispred Spomen obilježja odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata općine Đulovac, a pozdravne riječi uputili su predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov i predstavnik općine Đulovac Ivan Šiler.

Po dolasku na ciljno odredište kod Spomen obilježja u šumi iznad mjesta Koreničana sudionike memorijalne utrke dočekali su obitelji stradalih, predstavnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, mještani Koreničana te načelnik Općine Đulovac Anđelko Kolić koji se obratio svim nazočnima na Komemorativnom skupu.

Polaganjem vijenaca, cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona odana je počast nevinim civilnim žrtvama Koreničana, a molitvu je predvodio voditelj Župe  Duha Svetoga u Đulovcu, vlč. Josip Marić.

Uz inicijatoricu ove memorijalne utrke Antoniju Drljić i njenog supruga Gorana  memorijalnu utrku trčali su i Renata i Christian Hrvoić iz Virovitice te „Glasnici istine“ Pavo Tutenov iz Slatine, Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice , te virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević uz logističku podršku i pratnju Ivane Novak iz Nove Bukovice.
(mf/Izvor:  Glasnici istine, P. Tutenov/Foto: Ivana Novak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button