DOGAĐANJANASLOVNICA

Glasnici istine održali godišnju izvještajnu skupštinu

U subotu 26. ožujka u Vatrogasnom domu u Kozicama održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“.

Skupštini su prisustvovali i brojni gosti među kojima i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, predsjednik nadzornog odbora HVIDR-e Slatina Ivan Medved, predsjednik Udruge veterana vojne policije VPŽ Dragan Lacković,  predsjednik Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin Darko Božičković,  predsjednik Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Slatina Ivan Selenić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Dragan Milovuković,  predsjednik Mjesnog odbora Kozice Darijo Medved i predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Izvješće o radu u 2016. godini iznio je predsjednik udruge Pavo Tutenov koji je pritom istaknuo da je udruga sudjelovala na 35 memorijalnih utrka, maratona i ultramaratona memorijalnog karaktera gdje su „Glasnici istine“ bili 15 puta organizatori te 4 puta suorganizatori. Tutenov je istaknuo  da su članovi udruge posebno ponosni na organizaciju Memorijalnog maratona Čavoglave-Knin u povodu VRO Oluja gdje     su bili uvršteni u Protokol programa istog događaja. Od većih aktivnosti tu su još bile i organizacija 6. Memorijalnog maratona „Da se ne zaboravi  Baranja 91“ koji se trči od Osijeka do Baranje. Također na području VPŽ povećan je broj memorijalnih utrka i maratona pa je Udruga tako organizirala Memorijalni maraton Virovitica-Gradina u spomen na sve poginule pripadnike PU VPŽ u Domovinskom ratu. Sada već tradicionalno trčalo se na relacijama Slatina-Kozice, Slatina-Sopje, Mokro Brdo-Nova Bukovica, Kapinci-Sopje, Čojlug-Kozice, Četekovac-Voćin, Kokočak-Orahovica, Orahovica-Veliki Rastovac. Osim navedenih aktivnosti članovi udruge sudjelovali su na brojnim akcijama: „Lege za djecu superjunake“, obilježavanje osnutka 64. samostalnog bataljuna HV, obilježavanje Dana Grada Slatine, obilježavanje osnutka 136. slatinske brigade, 3. ultramaraton „Kroz Virovitičko-podravsku županiju“(u spomen na 242 poginula i 5 nestalih hrvatskih branitelja sa područja županije). Udruga je imala i veoma dobru suradnju sa drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Izvješće je jednoglasno prihvaćeno, isto kao i plan rada za 2017. godinu.

Skupština je donijela odluku kojom gospodin Duško Štrbac iz Zagreba postaje počasnim članom udruge. Štrbac je veliki prijatelj udruge te je sudjelovao na brojnim maratonima koje je udruga organizirala.

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš čestitao je članovima udruge na ostvarenim rezultatima i aktivnostima u prošloj godini te zaželio puno uspjeha u projektima kojima se želi odati počast žrtvama  i da se ne zaboravi sve one koji su dali život za Domovinu. Također je istaknuo da je potrebno puno nesebičnog truda i veliko odricanje kako bi se provele aktivnosti koje Glasnici istine kontinuirano održavaju te im se pritom i zahvalio  jer time promiču i Grad Slatinu.(www.radioslatina.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button