DOGAĐANJANASLOVNICA

„Glasnici istine“ na putu do Vukovara prošli kroz Slatinu

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara za danas je organizirala 4. Memorijalni ultramaraton Virovitica-Vukovar pod nazivom „Glasnici istine za Vukovar”.

Danas u 17:30 sati, „Glasnici“ su startali ispred zgrade Virovitičko-podravske županije, a na ciljno odredište u Vukovar kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav, trebali bi stići sutra, 18. studenog, oko 12 sati.

Ovaj memorijalni ultramaraton u duljini od 170 km nije natjecateljskog karaktera i trči se na tzv. „štafetni način“ gdje se trkači izmjenjuju svakih 5 km.

U Slatini su, večeras u 21 sati, ultramaratonce dočekali i pružili im podršku u ovom njihovom naumu: ispred Grada Slatine dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić koji je ujedno i zamjenik predsjednika HVIDR-e Slatina, predsjednik HVIDR-e Slatina i zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ  Mato Bubaš,članstvo Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Gradskog odbora Slatina, obitelj Perković( Adrijanu Perković-Vukovarka koja živi u Slatini) i drugi.

„Mi smo upravo u Slatinu dotrčali iz Virovitice. Jedna velika grupa je krenula iz Virovitice, predvođena našim županom Igorom Androvićem koji je trčao do Suhopolja. Ovdje se rastajemo s jednom ekipicom, našim dragim Virovitičanima i Suhopoljčanima, a dalje do Vukovara nastavljamo nas devet“, rekao nam je, večeras oko 21 sati, kod Spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Parku 136. slatinske brigade u Slatini, Pavo Tutenov predsjednik Glasnika istine.

„Sve vas srdačno pozdravljam u ime gradonačelnika grada Slatine Denisa Ostrošića, svoje osobno ime i svih građana grada Slatine. Drago mi je što vi „Glasnici istine“ pronosite istinu o Domovinskom ratu i drago mi je što ćemo se sutra sresti u Vukovaru. Želim vam sve najbolje na vašem putu i da svi dotrčite u Vukovar!“. Ovim riječima, Glasnicima istine se večeras obratio zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.

Svi okupljeni su sa sudionicima ovoga Memorijalnog ultramaratona, na već spomenutoj lokaciji, kod Spomenika u parku 136.slatinske brigade, upaljenim lampionima i molitvom odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog.

Potom su ultramaratonci “Glasnici istine”, kojima su se ovom nakanom, pridružila dva gosta Suzana Ljubić iz Sesveta i Miroslav Dudić Lovrić iz Beča ( u 8 dana, od 8 do 16.lipnja istrčao je 600 km kroz četiri države, Austriju,Mađarsku,Hrvatsku i BiH, kako bi skupio sredstva za djecu u potrebi u Brčkom),nastavili svoj put ka konačnom cilju, Vukovaru.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button