DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ na polumaratonu „Dani sjećanja“ Odžak-Posavska Mahala

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, Robert Knapić, Željko Lukačević i Ivana Novak sudjelovali su u nedjelju, 4. lipnja na Memorijalnom polumaratonu „Dani sjećanja“ koji se trčao od Odžaka do Posavske Mahale u Posavskoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Na ovom su memorijalu sudjelovali drugu godinu za redom na poziv organizatora, svojih prijatelja iz Odžaka Davora Ilića i Pere Radića aktualnog ministra prometa,veza i zaštite okoliša u vladi Posavske županije.

Memorijalnim polumaratonom koji organizira Rekreacijsko atletski klub Podvučjak tradicionalno završavaju aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u odžačkom i podvučjačkom kraju kao i na hrvatske žrtve u Domovinskom ratu.

„Glasnici istine“ zajedno su sa još šest trkača iz Osijeka, Đakova, Ladimirevaca i Zelčina te uz sudjelovanje i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Bandića iskazali podršku svojim prijateljima, domaćim  trkačima kao i svim Hrvatima u Bosanskoj Posavini koji su podnijeli veliku žrtvu kako u Drugom svjetskom tako i u Domovinskom ratu.

Na ciljnom odredištu polumaratona u Posavskoj Mahali u izgrađenom spomeničkom komleksu u kojem su upisana imena 3.411 poginulih, ubijenih i nestalih Hrvata u podvučjačkom kraju sudionici ovog polumaratona molitvom i paljenjem svijeća odali su im počast.

„Glasnici istine“ su i ovoga puta kao i nebrojeno puta do sada dostojno predstavili svoja mjesta odakle dolaze, odnosno Virovitičko-podravsku županiju, gradove Slatinu i Viroviticu te Novu Bukovicu, a u prigodnom obraćanju uz riječi zahvale domaćinima na pozivu, predsjednik Udruge „Glasnici istine“ Pavo Tutenov predstavio je udrugu kao i aktivnosti iste.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t., i.n.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button