DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine na Memorijalnom ultramaratonu Karlovac-Plitvice u spomen na Josipa Jovića

U organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke, a na poziv svog prijatelja Nikice Vrabca pripadnika iste, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Goran Draksler i Mario Kovač te počasni član Duško Štrbac sudjelovali su na 12. memorijalnom ultramaratonu Karlovac-Plitvice.

Memorijalni ultramaraton organiziran je u povodu obilježavanja 31. obljetnice redarstvene akcije „Plitvice“ u kojoj je kao prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu poginuo policajac Josip Jović, zbog čega je akcija oslobađanja Plitvica od pobunjenih Srba nazvana „Krvavi Uskrs“.

Start memorijalnog maratona bio je u Karlovcu, u srijedu navečer 30. ožujka u 22 sata odakle je krenulo 50-ak trkača iz raznih krajeva Hrvatske da bi kroz cjelonoćno trčanje po prohladnom i kišovitom vremenu na cilj kod Spomen obilježja Josipu Joviću stigli u četvrtak, 31. ožujka oko 10 sati.

Cijelu dionicu od 86 kilometara istrčale su dvije ultramaratonke kao i pet ultramaratonaca među kojima i slatinski ultramaratonac Goran Drakskler.

Drugi Glasnik istine, policijski djelatnik Mario Kovač dostojno je predstavio  svoju Policijsku upravu virovitičko-podravsku kao jedini njen sudionik u utramaratonu i Komemorativnom skupu kod Spomen obilježja Josipu Joviću na Plitvicama.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt/Foto: mk – spec. policija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button