DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine na memorijalnoj utrci „Život za život“, Beli Manastir-Belišće

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Pavo Tutenov, Goran Draksler, Nenad Pelengić i Robert Knapić, te Siniša Kanis  uz logističku podršku Ivane Novak sudjelovali su jučer, 3. travnja, na Memorijalnoj utrci „Život za život“, koja je u spomen na 32. obljetnicu akcije „Baranja“ trčana od spomen obilježja „Sveto Hrvatsko tlo“ u Belom Manastiru do spomen-obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara.

U akciji 3. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a.

Njima u spomen, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, organizirala je memorijalnu utrku i komemorativni skup na kojem je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uz mnogobrojna izaslanstva i delegacije među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i slatinska gradska vijećnica Nikolina Tomić koji su na ciljnom odredištu i dočekali svoje Glasnike istine i ostale sudionike memorijalne utrke.

Uz Glasnike istine sudjelovao je i Slatinčanin Ivan Gerenčir časnik Hrvatske vojske i dva puta najspremniji hrvatski vojnik Republike Hrvatske.

Od samog nastanka ove memorijalne utrke 2014. godine „Glasnici istine“ su stalni sudionici te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.

(mf; Izvor: Glasnici istine Pavo Tutenov; Foto: Ivana Novak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button