NASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ na memorijalnoj utrci „Bljesak“

U povodu 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, Atletski klub Nova Gradiška organizirao je 10. memorijalni maraton Nova Gradiška-Okučani.

Među dvadestetak maratonaca pristiglih iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege i   Nove Gradiške, sudjelovali su i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“: Goran Draksler iz Slatine, Robert Knapić iz Nove Bukovice i Božidar Smokrović iz Čačinaca.

Prije samog starta ispred Spomen obilježja u Novoj Gradiški sudionici ovog maratona odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem lampiona.

Prilikom dolaska na ciljno odredište u Okučanima maratoncima su se istovremenim dolaskom priključili i članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR predvođeni predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predvodnikom ekipe VBR Matom Bubašem i predsjednikom Glasnika istine  Pavom Tutenovim.

Kraj maratona također su obilježili paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja u Okučanima kako bi odali dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Ovim činom po tko zna koji puta Glasnici istine dokazali su da nikada neće zaboraviti sve one koji su svoj život dali za slobodnu Hrvatsku i da ih nikada neće niti izdati!
(mf/Izvor: Glasnici istine, VBR)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button