DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine na Memorijalnoj utrci ˝Život za život˝ Beli Manastir-Belišće

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Darko Dolovski, Nenad Pelengić, Božidar Smokrović, Robert Knapić i Siniša Kanis, te počasni član Duško Štrbac sudjelovali su u subotu, 3. travnja na Memorijalnoj utrci ˝Život za život ˝ koja se u spomen na 29. obljetnicu akcije Baranja trčala od spomen obilježja ˝Sveto Hrvatsko tlo˝ u Belom Manastiru do Spomen obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 km.

U akciji 3. travnja 1992. godine u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV.

Njima u spomen Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine sukladno epidemiološkoj situaciji i preporučenim mjerama organizirala je Komemorativni skup kao i ovu memorijalnu utrku gdje je sudjelovalo 30-ak trkača među kojima i Glasnici istine koji su stalni sudionici od njenog nastanka 2014. godine, a u kojoj sudjeluju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t, m.k)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button