DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine na „Maslenici“: Istrčali 10. memorijalnu utrku Islam Latinski- Novigrad

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, i to Slatinčani Pavo Tutenov i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, zatim Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice te Duško Štrbac počasni član Glasnika iz Zagreba uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 10. Memorijalnoj utrci „Maslenica“ koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 km.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade, legendarne Kobre iz Slavonskog Broda u spomen na 23-oje poginulih pripadnika iste, a uz „Glasnike istine“ na Memorijalnoj utrci sudjelovale su i dvije mlade članice Atletskog kluba Zadar, Lucija Stošija i Franina Dana Bratović iz Paljuva te Mato Pauković iz Prerovca kod Ivanić Grada.

Na samom startu u Islamu Latinskom kod Zelenog hrasta ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade uz brojne delegacije  Glasnici istine simboličnim paljenjem svijeće odali su počast istima.

Glasnici istine na svom putu do ciljnog odredišta zastali su u Kašiću kod Križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Kune gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa te zajednički zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36-ero poginulih Slavonaca iz sastava legendarnih Kuna koji su svoj život položili u VRA Maslenica i obrani Zadarskog zaleđa.

Po dolasku na ciljno odredište u Novigrad sudionike utrke dočekali su  organizatori – veterani 3. bojne 3. gardijske brigade „Kobre“, predstavnici veterana 3. gardijske brigade „Kune“ te mještani Novigrada predvođeni načelnikom Općine Josom Klapanom.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t/Foto: Ivana Novak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button