DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

“Glasnici istine” na još jednoj memorijalnoj utrci

U povodu Dana općine Gradina, udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravskom organizirala je po peti puta Memorijalnu utrku Virovitica-Gradina.

Desetak trkača iz Virovitice, Slatine, Nove Bukovice, Suhopolja te gosti iz Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” trčalo je u spomen na poginule djelatnike policije Virovitičko-podravske te u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje sa područja općine Gradina.

Na samom startu pred Spomen obilježjem poginulim policijskim djelatnicima PU Virovitičko-podravske ispred policijske uprave paljenjem svijeća počast su odali predstavnici braniteljskih udruga grada Virovitice , trkači -sudionici ove memorijalne utrke  te Vlasta Honjek –Golinac zamjenica gradonačelnika Virovitice i Siniša Knežević načelnik Policijske uprave Vpž koji su se pozdravnim riječima obratili nazočnima.

Na svom putu do ciljnog odredišta u Gradini  sudionici ove Memorijalne utrke zastali su u Lukaču i mjesnom groblju u Bačevcu gdje su skupa sa predstavnicima braniteljskih udruga grada Virovitice,načelnikom PU te udovicama policijskih djelatnika Zdenkom Strugar i Nevenkom Slavić paljenjem svijeća odali dužnu počast poginulim i umrlim pripadnicima policije i hrvatske vojske.

Na ciljnom odredištu u Gradini sudionike ove Memorijalne utrke dočekao je Marko Ajček načelnik općine Gradina koji je zahvalio organizatorima i svim sudionicima.

Još jednom je kroz ovu memorijalnu utrku pokazano zajedništvo braniteljskih udruga na području Virovitičko podravske županije i grada Virovitice gdje su svi predstavnici udruga od samog početka do kraja memorijalne utrke bili i pratnja i podrška trkačima.

Veliku pomoć u organizaciji  bila je HVIDR-a Virovitičko-podravska te  Nacionalni sindikat MUP-a podružnica Virovitičko-podravska i predsjednik Dražen Perković osiguravši potrebnu okrijepu.

Na 5.Memorijalnoj utrci sudjelovali su:

˝Glasnici istine˝: Mario Kovač,Zlatko Milošević,Robert Knapić ,Goran Draksler i Pavo Tutenov.

Virovitički rekreativci: Mirjana Jug ,Kruno Tomljanović,Damir Brcković , suhopoljčan Ivan kelečić te policijski djelatnik Danijel Relić.

Posebni gosti na ovoj utrci bili su čalnovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije˝Heroji ne umiru˝iz Gornje Gračenice Igor Vuković predsjednik udruge te Srečko Zaplatić član iste.

Logistička podrška trkačima  tijekom cijelog puta bio je virovitičan Dražen Buketa član biciklističke ekipe Vpž˝VBR˝.

T.K.S.Tekst/ Foto :Glasnici istine( p.t ; m.k).


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button