NASLOVNICASPORTUDRUGE

„Glasnici istine“ na 8. memorijalnom polumaratonu Đakovo-Koritna

Nakon nekoliko mjeseci stanke i nemogućnosti sudjelovanja na memorijalnim utrkama diljem Republike Hrvatske zbog pandemije COVID-19, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“  jučer su u Đakovu sudjelovali na 8. memorijalnom polumaratonu Đakovo-Koritna.

U organizaciji veterana 3. gardijske brigade ogranak Đakovo okupilo se tridesetak trkača među kojima i „Glasnici istine“: Mario Kovač, Robert Knapić, Pavo Tutenov te Siniša Kanis i Goran Špehar kako bi odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja Đakovštine.

„Glasnici istine“ sudionici su ovog Memorijalnog maratona od samog njegovog osnutka koji je nastao na inicijativu njihovih dugogodišnjih prijatelja, odnosno braće Ervačić iz Koritne, Mirka i Zorana čiji je brat Željko poginuo u Domovinskom ratu.

Pokrovitelj ovog Memorijalnog polumaratona bio je Grad Đakovo, čiji je gradonačelnik Marin Mandarić na startu sve sudionike pozdravio i ispratio na put, dok je na ciljnom odredištu trkače već tradicionalno dočekao Grga Lončarević, načelnik općine Semeljci sa svojim suradnikom Mirkom Nenadovićem.
Veterani 3. gardijske brigade ogranak Đakovo – Kune, na čelu s predsjednikom Mariom Jahićem, kao organizatori uzeli su za obvezu omasoviti ovu memorijalnu utrku i dostojno odati dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima Đakovštine.
(Mihaela Feldi/Izvor: „Glasnici istine“)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button