DOGAĐANJANASLOVNICA

Glasnici istine na 3. memorijalnoj utrci Osijek –Laslovo

U povodu 30. obljetnice sjećanja na privremenu okupaciju Laslova u organizaciji UDVDR klub-a Laslovo, u srijedu 24. studenog 2021. godine, održana je 3. memorijalna utrka Osijek –Laslovo na kojoj su sudjelovali i slatinski maratonci Darko Dolovski i Pavo Tutenov, članovi udruge maratonaca Vpž Glasnici istine.
Sa startom ispred umjetničke instalacije ˝Crveni fićo˝u Osijeku Memorijalnu utrku su  uz Glasnike istine trčali i Osječani: Robert Kasumović,Elvir Rakipović,Danijel Srb ,Josip Čes i Iva Smoljan te Zlatko Romanović iz Antunovca i Siniša Kanis iz Našica, dopredsjednik udruge UHBL- PTSP Virovitičko-podravske županije. 
Na svom putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod Spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeće odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova.
Po dolasku na ciljno odredište u Laslovo kod Spomen obilježja u parku hrvatskih branitelja paljenjem svijeće odali su počast svim poginulim braniteljima Laslova .
Nakon istrčane Memorijalne utrke sudionici iste priključili su se tradicionalnoj koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova .
Laslovo je slavonsko mjesto koje je u Domovinskom ratu 152 dana odolijevalo napadima agresora sve do 24.11.1991. godine, i koje su branili složno i hrabro Hrvati i Mađari kao i pripadnici Internacionalnog voda pristiglih iz nekoliko zemalja.

(tekst i foto: Glasnici istine -Pavo T.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button