DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGEŽUPANIJA

“Glasnici istine” istrčali 9. ultramaraton Kladare – Stara Jošava

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” jučer je organizirala i istrčala 9. ultramaraton naziva “Kroz Virovitičko-podravsku županiju” na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km. Maraton je organiziran pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića.

Na samome startu, u Kladarama, sudionike ovoga ultramaratona pozdravili su te im dali podršku: načelnik Policijske postaje Pitomača Renato Greguraš, načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Siniša Knežević, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, koji je i ove godine bio sudionik istrčavši dionicu od Kladara do Suhopolja u duljini od 36 km, te saborska zastupnica Vesna Bedeković koja je zajedno s maratoncima istrčala početni prvi kilometar.

Na ovogodišnjem memorijalnom ultramaratonu sudjelovalo je 20-ak trkača i po prvi puta su bili svi s područja Virovitičko-podravske županije. Trčeći kroz naselja i gradove cijele županije, srdačno su pozdravljani cijelim putem, a već tradicionalno su dočekani i ugošćeni u Donjim Meljanima kod Vjekoslava Hessa.

Po dolasku u Slatinu, ultramaratonce su dočekali i pozdravili dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ozren Rastija te Damir Parc ispred HVIDRA-e Slatina, a podršku je iskazao i Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik HVIDRA-e VPŽ, te rodbina i prijatelji trkača.

Simboličnim paljenjem lampiona ispred Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Na ciljnom odredištu Stara Jošava iscrpljene ultramaratonce dočekali su gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister te predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Orahovice.

Svečani domjenak po završetku ovoga događaja upriličio je gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister koji je s predsjednikom “Glasnika istine” Pavom Tutenovim svim sudionicima uručio prigodne zahvalnice.

Ultramaratonci su na ovaj način spojili istok i zapad Virovitičko-podravske županije čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.
 
(nm/Izvor: “Glasnici istine”, Foto: N. Mažar, M. Kovač, I. Novak, Minkila)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button