DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ istrčali 9. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Darko Dolovski, Robert Knapić i Sandro Dolovski uz Antu Vidića iz Semeljaca uspješno su po vrućem i sparnom vremenu istrčali 9. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna u duljini od 18 km.
Utrka je posvećena u spomen na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine kao i na poginulog hrvatskog branitelja Žejlka Ervačića iz Koritne čija su braća Mirko i Zoran začetnici i inicijatori ove memorijalne utrke.

Organizator ovogodišnjeg memorijala bili su veterani 3. gardijske brigade Kune Ogranak Đakovo, a utrka je održana pod pokroviteljstvom grada Đakova i Općine Semeljci.

Start memorijalne utrke bio je ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Đakovu gdje tradicionalno sudionike ove utrke nakon odavanja počasti poginulim braniteljima pozdravnim riječima na put ispraća gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Na putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke odavali su počast paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Đakovačkoj vojarni, Forkuševcima te Viškovcima gdje su ih i ove godine tradicionalno dočekali branitelji Viškovaca kao i u Semeljcima gdje su ih dočekali i načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević i njegov zamjenik Mirko Miladinović.

Na ciljnom odredištu u Koritni na mjesnom groblju paljenjem svijeće odala se počast poginulim braniteljima Željku Ervačiću i Dragi Crnogorcu.

Našim maratoncima i ovoga puta su logistička pratnja bili Zoran Ervačić i Mato Vidić te predsjednik veterana 3. gardijske brigade Ogranak Đakovo Mario Jahić skupa sa svojom kćerkom Teom i tajnikom Marianom Petrakom.

Svim sudionicima prigodne zahvalnice na kraju je uručio Mirko Miladinović, zamjenik načelnika Općine Semeljci.
(mf/Izvor: Glasnici istine/Foto: Tea Jahić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button