DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ istrčali 9. memorijalni maraton od Mačkovca do Slatine 136. slatinskoj brigadi u čast

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ danas je po 9. puta organizirala Memorijalni maraton u povodu Dana brigade, odnosno obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske.
Memorijal je pod pokroviteljstvom Grada Slatine održan u sklopu projekta „Slatina-grad heroj, nedajmo zaboraviti“.

Na samom startu u Mačkovcu sudionike ovog maratona dočekao je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata Ivan Kiš, dugogodišnji prijatelj Glasnika, koji je nakon startne okrijepe, ispred spomen ploče postavljenoj na njegovoj kući, a koja obilježava prvi položaj bivše linije obrane grada Slatine, maratonce ispratio put Slatine gdje su ih dočekali predstavnici Grada Slatine, te braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja.

Dionicu dugu 15 kilometara istrčali su članovi Udruge „Glasnici istine“ Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice, te Slatinčani Goran Draksler, Darko Dolovski i Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ koji se dolaskom na ciljno odredište u Slatinu zahvalio svima koji su ih dočekali, kao i Gradu Slatini pod čijim je pokroviteljstvom i održan ovaj memorijal 136. brigadi u čast, te u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo i ove godine imali prigodu na ovaj način obilježiti Dan brigade, osobito što se ove godine slavi veliki jubilej, 30 godina od njezina osnutka. Već deveti put dajemo naš doprinos obilježavanju Dana 136. slavne slatinske brigade koja je obranila ovaj dio slatinskog kraja koji je bio jedan od najtežih terena ratovanja tijekom Domovinskog rata, – istaknuo je Tutenov.

U ime Grada Slatine, gradonačelnika, njegovog zamjenika i svoje osobno ime Glasnike istine pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića.  

– Hvala vam što ste sudjelovali na ovoj velikoj, 30. obljetnici osnutka naše 136. slatinske brigade i drago mi je da i na ovaj način svi zajedno još jednom možemo odati počast svim našim braniteljima, a osobito onim pripadnicima 136. slatinske brigade koji su svoj život položili na oltar domovine, – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Damir Jakšić, a potom je uslijedilo odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem upaljenih lampiona ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Glasnici istine, pt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button