DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGE

“Glasnici istine” istrčali 7. memorijalni maraton “Linijom obrane grada Slatine”

U povodu Dana grada Slatine Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine organizirala je 7. memorijalni maraton „Linijom obrane grada Slatine“, a u sklopu projekta pod nazivom „Slatina – grad heroj, nedajmo zaboraviti!“.

Ove godine cijelom linijom obrane grada u Domovinskom ratu trčali su „Glasnici istine“ Pavo Tutenov iz Slatine, Slatinčanin s trenutačnom adresom u Njemačkoj Nenad Pelengić i Robert Knapić iz Nove Bukovice.

Po dolasku na središnji gradski trg u Slatini svima se na dočeku zahvalio predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.

– Drago mi je što na ovaj način možemo dati doprinos obilježavanju Dana grada i izraz naše zahvalnosti 136. slatinskoj brigadi sa željom da se njihove zasluge u obrani domovine nikad ne zaborave. Hvala našem Gradu Slatini i Turističkoj zajednici što podupiru naše projekte i na taj način zajedno s nama pronose istinu o Domovinskom ratu, –  naglasio je Pavo Tutenov te podsjetio kako članovi udruge sudjeluju u brojnim memorijalnim utrkama diljem Lijepe naše, poput utrke Čavoglave-Knin, a trčali su u Vukovaru, Maslenici, Baranji… s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Njihovim utrkama sve češće pridružuju se i mladi trkači pa se nadaju da će oni nastaviti započetu tradiciju.

– Na žalost sve smo stariji i sve su češće ozljede naših maratonaca, a pojedini članovi zaposleni u Hrvatskoj vojsci i policiji zbog prirode svoga posla bili su spriječeni sudjelovati, tako da smo ove godine desetkovani, no dok god srce tuče u našim grudima mi ćemo trčati u spomen na sve naše poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata te raditi na tome da se njegove vrijednosti sačuvaju za nove generacije, – zaključio je Tutenov zahvalivši se osim svojim Glasnicima i svim drugim maratoncima koji se predivnim suradnjama okupljaju oko njihove udruge i uključuju u njezin rad.

Velika potpora ovom projektu su Turistička zajednica Grada Slatine i Grad Slatina stoga maratonce uz brojne građane redovito dočekuju i predstavnici grada na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, a ovoga puta s nekoliko riječi maratoncima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić koji im se prigodnim riječima zahvalio na svemu što čine za Slatinu i njeno ime pronose diljem Hrvatske i šire, te im uručio zahvalnice Grada Slatine za sudjelovanje u ovogodišnjem memorijalnom maratonu „Linijom obrane grada Slatine“.
(mf/Foto: Robert Turkalj, Mihaela Feldi, Glasnici istine)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button