DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGE

“Glasnici istine” istrčali 7. memorijalni maraton “Linijom obrane grada Slatine”

U povodu Dana grada Slatine Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine organizirala je 7. memorijalni maraton „Linijom obrane grada Slatine“, a u sklopu projekta pod nazivom „Slatina – grad heroj, nedajmo zaboraviti!“.

Ove godine cijelom linijom obrane grada u Domovinskom ratu trčali su „Glasnici istine“ Pavo Tutenov iz Slatine, Slatinčanin s trenutačnom adresom u Njemačkoj Nenad Pelengić i Robert Knapić iz Nove Bukovice.

Po dolasku na središnji gradski trg u Slatini svima se na dočeku zahvalio predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.

– Drago mi je što na ovaj način možemo dati doprinos obilježavanju Dana grada i izraz naše zahvalnosti 136. slatinskoj brigadi sa željom da se njihove zasluge u obrani domovine nikad ne zaborave. Hvala našem Gradu Slatini i Turističkoj zajednici što podupiru naše projekte i na taj način zajedno s nama pronose istinu o Domovinskom ratu, –  naglasio je Pavo Tutenov te podsjetio kako članovi udruge sudjeluju u brojnim memorijalnim utrkama diljem Lijepe naše, poput utrke Čavoglave-Knin, a trčali su u Vukovaru, Maslenici, Baranji… s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Njihovim utrkama sve češće pridružuju se i mladi trkači pa se nadaju da će oni nastaviti započetu tradiciju.

– Na žalost sve smo stariji i sve su češće ozljede naših maratonaca, a pojedini članovi zaposleni u Hrvatskoj vojsci i policiji zbog prirode svoga posla bili su spriječeni sudjelovati, tako da smo ove godine desetkovani, no dok god srce tuče u našim grudima mi ćemo trčati u spomen na sve naše poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata te raditi na tome da se njegove vrijednosti sačuvaju za nove generacije, – zaključio je Tutenov zahvalivši se osim svojim Glasnicima i svim drugim maratoncima koji se predivnim suradnjama okupljaju oko njihove udruge i uključuju u njezin rad.

Velika potpora ovom projektu su Turistička zajednica Grada Slatine i Grad Slatina stoga maratonce uz brojne građane redovito dočekuju i predstavnici grada na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, a ovoga puta s nekoliko riječi maratoncima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić koji im se prigodnim riječima zahvalio na svemu što čine za Slatinu i njeno ime pronose diljem Hrvatske i šire, te im uručio zahvalnice Grada Slatine za sudjelovanje u ovogodišnjem memorijalnom maratonu „Linijom obrane grada Slatine“.
(mf/Foto: Robert Turkalj, Mihaela Feldi, Glasnici istine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot