DAN GRADA SLATINENASLOVNICASPORT

„Glasnici istine“ istrčali 4. memorijalni maraton „Linijom obrane grada Slatine“

U povodu Dana grada Slatine Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine organizirala je 4. memorijalni maraton „Linijom obrane grada Slatine“, a u sklopu projekta pod nazivom „Slatina – grad heroj, nedajmo zaboraviti!“.

Ove godine cijelom linijom obrane grada u Domovinskom ratu trčali su Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Mario Krznarić, Hrvoje Medved, Darko Dolovski i Zlatko Milošević.

Po dolasku na središnji gradski trg u Slatini svima se na dočeku zahvalio predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.

– To je naš doprinos obilježavanju Dana grada i izraz naše zahvalnosti 136. brigadi za željom da se njihove zasluge za obranu domovine nikad ne zaborave,-  naglasio je Pavo Tutenov te podsjetio kako članovi udruge sudjeluju u brojnim memorijalnim utrkama diljem Lijepe naše, poput utrke Čavoglave-Knin, a trčali su u Vukovaru, Maslenici, Baranji… s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata.
Njihovim utrkama sve češće pridružuju se i mladi trkači pa se nadaju da će oni nastaviti započetu tradiciju.

Na Trgu sv. Josipa maratonce je dočekao i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak koji im se prigodnim riječima zahvalio na svemu što čine za Slatinu i njeno ime pronose diljem Hrvatske i šire, te im uručio zahvalnice Grada Slatine za sudjelovanje u ovogodišnjem memorijalnom maratonu „Linijom obrane grada Slatine“.
(mf/Foto: M. Feldi, D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button