DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ i ultramaratonac Goran Draksler najavili još aktivniju 2020. godinu

Gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić ugostio je jučer u svom uredu članove Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavu Tutenova i Gorana Drakslera.
Tom se prigodom predsjednik spomenute udruge Pavo Tutenov zahvalio gradonačelniku na prijemu i velikoj podršci Grada Slatine koji redovito prati rad „Glasnika istine“. Isto tako izvijestio ga je o aktivnostima udruge u prošloj 2019. te upoznao s planovima u tekućoj 2020. godini.
Tutenov je s ponosom naglasio da nema gotovo nijedne memorijalne utrke u Hrvatskoj posvećene u spomen na događaje iz Domovinskog rata gdje ne sudjeluju „Glasnici istine“, čime su postali svojevrsni prepoznatljivi slatinski i županijski brend.
Pored sudjelovanja na mnogobrojnim memorijalnim utrkama diljem Hrvatske članovi udruge sudjeluju i na raznim sportskim natjecanjima gdje postižu odlične rezultate.

Glasnici istine su posebno ponosni na Gorana Drakslera koji je ujedno i član prvoligaškog kluba u cestovnom trčanju „Moslavina u pokretu“ iz Kutine te sudionik brojnih natjecanja u polumaratonu, maratonu kao i raznih trail utrka. Uz sve te utrke koje su dakako zahtjevne i iscrpljujuće, Draksler je posebno istaknuo one najteže – na 100 km, a upravo se za jednu takvu intenzivno priprema.
Riječ je o prvenstvu Hrvatske na 50 i 100 km koje organizira Trkački klub Mazator iz Slavonskog Broda, a održava se 7. ožujka u Slavonskom Brodu. Draksler će nastupiti u utrci na 100 km i trenutno je jedini s područja Virovitičko-podravske županije koji se natječe na takvim dugoprugaškim utrkama. Utrka je kružna gdje trkači trebaju istrčati 20 krugova po 5 km.  Goranu Draksleru ovo nije prvo sudjelovanje u utrci na 100 km, do sada je uspješno istrčao četiri puta „stoku“ među kojima su prošlogodišnje prvenstvo Hrvatske, te svjetsko prvenstvo održano u Svetom Martinu na Muri.

Već 25. svibnja Drakslera očekuje novi izazov, natjecanje u trčanju na 12 i 24 sata koje će se održati također u Slavonskom Brodu. Draksler se još nije odlučio na kojem vremenskom limitu će sudjelovati no, prema riječima Pave Tutenova, vjerojatno će se odlučiti za 24 sata kako bi „pobijedio sam sebe“ i istrčao više od 138 km u komadu koje je istrčao 16. studenog prošle godine trčeći od Slatine do Vukovara.
Uz Drakslera „Glasnici istine“ će 7. ožujka u Slavonskom Brodu imati još jednog predstavnika u utrci na 100 km, Duška Štrbca legendarnog zagrebačkog ultramaratonca koji je počasni član udruge „Glasnici istine“.

Uz čestitke, gradonačelnik Ostrošić izrazio je svaku pohvalu na svim dosadašnjim aktivnostima članovima „Glasnika istine“, njihovoj ustrajnosti i izdržljivosti, zahvalio na promociji grada Slatine diljem RH, te najavio daljnju potporu Grada Slatine u sklopu vrlo uspješne zajedničke suradnje.
Isto tako Goranu Draksleru zaželio je puno uspjeha u nadolazećim ultramaratonima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button