DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine i prijatelji trče za Vukovar

Nešto prije 18 sati danas je u Slatinu dotrčala hrabra odlučna skupina trkača. Radi se o sudionicima 1. memorijalnog ultramaratona Virovitica-Vukovar kojim Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine kao glavni organizator želi odati počast Gradu Heroju – Vukovaru, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Članovi Glasnika istine pojačani sa svojim prijateljima iz Virovitice, Suhopolja, Našica, Osijeka,Usore, Kutine, startali su danas iz Virovitice, a kao i večeras u Slatini na svom će putu na kojem će trčati štafetno bez obzira na vremenske prilike, zastati i u Orahovici, Našicama, Podgoraču, Čepinu, Ernestinovu, Nuštru i Bogdanovcima. Konačno odredište ovih trkača rekreativaca velikog srca je kod Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru gdje planiraju stići sutra u 11 sati.

Maratonce su večeras u Slatini dočekali predstavnici braniteljskih udruga, Grada Slatine, ali i brojni prijatelj i znanci. Riječi dobrodošlice i čestitke što su se odlučili na taj veliki pothvat uputili su im zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak i predsjednik slatinske Hvidre i ujedno predsjednik koordinacije braniteljskih udruga Ilija Nikolić. Na toplom prijemu u svom gradu svima okupljenima zahvalio se predsjednik Glasnika istine neumorni Pavo Tutenov nakon čega je upalivši lampione zajedno sa svojim maratoncima i slatinskom delegacijom ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima odmah potom odjurio u noć sa svojom odvažnom skupinom patriota u još jedno izvršenje svete dužnosti pronošenja istine o Domovinskom ratu, u ovom slučaju odavanja počasti Vukovaru i svim njegovih žrtava.

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button