Home / NASLOVNICA / „Glasnici istine“ i ove godine istrčali Memorijalnu utrku „Fokinom stazom“

„Glasnici istine“ i ove godine istrčali Memorijalnu utrku „Fokinom stazom“

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u sastavu: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević, Vlatka Lovrenc-Poljanac, Robert Poljanac, Robert Knapić i Christian Hrvoić sudjelovali su jučer, 29. prosinca na 19. memorijalnoj utrci „Fokinom stazom“ od Pakraca do Omanovca.
Memorijalna je to utrka koja je nastala na inicijativu Duška Štrbca pakračkog branitelja i počasnog člana slatinskih „Glasnika istine“, a koju organizira HVIDR-a Pakrac u spomen na pogibiju zamjenika zapovjednika pakračkog 76. samostalnog bataljuna Marijana Kulhavija – Foke i 6 Bjelovarčana.

Start ove, jedne od najdugovječnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj je tradicionalno ispred obiteljske kuće poginulog Foke u Pakracu na maloj Krndiji, a cilj kod Planinarskog doma Omanovac.
Ovu memorijalnu utrku u duljini od 11 km, a čija se iznimno zahtjevna brdska dionica proteže u duljini od 6 km i završava na 655 m/nv kod Planinarskog doma Omanovac na Psunju istrčalo je ove godine dosada najveći broj trkača, čak njih 55 pristiglih iz gotovo svih krajeva kontinentalne Hrvatske te legendarni slovenski ultramaratonac Mariborčanin Zmago Horvat.
Po završetku memorijalne utrke druženje je nastavljeno u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu gdje su svim sudionicima uručene prigodne zahvalnice.
(mf, Izvor: Glasnici istine (p.t)/Foto: Glasnici istine – Darko Filipin, Antun Ciglenečki)

x

Check Also

“Mjesec hrvatske knjige 2020.” u slatinskoj Knjižnici obilježava se nizom aktivnosti

Pod motom ”Razlistaj se!” ovogodišnja manifestacija „Mjeseca hrvatske knjige“ posvećena je planeti Zemlji, a povodom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org