NASLOVNICAUDRUGE

„Glasnici istine“ i ove godine istrčali „Fokinu stazu“

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Mario Kovač, Robert Knapić, Nenad Pelengić i Christian Hrvoić sudjelovali su na 18. memorijalnoj utrci „Fokinom stazom“ od Pakraca do Omanovca .

Memorijalna je to utrka koja je nastala na inicijativu Duška Štrbca pakračkog branitelja i počasnog člana udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, a koju organizira HVIDR-a Pakrac u spomen na pogibiju zamjenika zapovjednika pakračkog 76. samostalnog bataljuna Marijana Kulhavija – Foke i 6 Bjelovarčana: Ivana Bedekovića, Antu Čurića, Franju Gašpara, Dražena Hudeca, Željka Novosela i Darka Peroša.

Start ove utrke, jedne od najdugovječnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj je tradicionalno ispred obiteljske kuće poginulog Foke u Pakracu na maloj Krndiji, a cilj kod Planinarskog doma Omanovac na Psunju koji je za vrijeme Domovinskog rata služio kao štab neprijateljske vojske i četnika gdje su se odlučivale sve napadne akcije na Pakrac i okolicu.

Sudionike memorijalne utrke u ime organizatora, obitelji poginulog Foke i Grada Pakraca pozdravio je predsjednik pakračkog Gradskog Vijeća Miroslav Ivančić.

Memorijalnu utrku u duljini od 11 km, a čija se iznimno zahtjevna brdska dionica proteže u duljini od 6 km i završava na 655 m/nv istrčalo je 35 trkača iz Slatine, Nove Bukovice, Virovitice, Zagreba, Pakraca, Slavonskog Broda, Kutine, Novske, Gornje Gračenice te legendarni slovenski ultramaratonac mariborčanin Zmago Horvat, a svoj doprinos tradicionalno daju i članovi moto kluba „Vitezovi tame“ koji su bili prethodnica trkačima.

Po završetku memorijalne utrke u Domu Hrvatskih branitelja u Pakracu zahvalnice svim sudionicima uručili su predsjednik pakračke HVIDR-e  Stipe Hodak i predsjednik Gradskog Vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić.(mf/Izvor: Glasnici istine (p.t)/Foto: Mario Kovač , Lipički Compas)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button