DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

GKiČ Slatina nagradila najčitatelje

Nakon što je jučer za najmlađe članove knjižnice održana promocija knjige “Rođendan Mede Brunde“ autorice Melite Nikolčić, slatinska je knjižnica predstavila i nagradila svoje najvjernije čitatelje.

Već tradicionalno povodom obilježavanja manifestacije Dana grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina organizirala je proglašenje najčitatelja među djecom i odraslima za proteklih godinu dana.

Akcija predstavljanja i simboličnog darivanja najčitatelja pokrenuta je kako bi se potaklo zanimanje za knjigu i čitanje, što je posebno bitno kod mlađe populacije.

Kao i uvijek, na početku je sve nazočne pozdravila ravnateljica GKiČ Slatina Neda Mađarac koja se zahvalila svim prisutnima na odazivu, a posebno svim dugogodišnjim najčitateljima koji redovito posjećuju knjižnicu i svakako potvrđuju misao da je čitanje poveznica među ljudima.

Nakon toga su članovi knjižnice Vanja Kovačević, Laura Martinović i Damjan Matančić izveli dijelove iz igrokaza “Čudnovata pjesma gospodina Stihovića” autorice Maje Alfirević. Ovaj igrokaz je odabran upravo kako bi sve prisutne potaknuo na razmišljanje o životu i životnim vrijednostima.

Iako život pred nas stavlja brojne izazove i poteškoće, upravo zato bi svatko od nas trebao posvetiti jedan dio svoga vremena umjetnosti odnosno čitanju, i to ponajprije zbog dokazanog terapeutskog učinka koji knjiga ima na čovjeka. To su odavno shvatili korisnici slatinske knjižnice koji su u protekloj godini posudili najveći broj knjiga:

ODRASLI:

  1. BAĆANI, Katarina – 201 pročitanih svezaka knjiga
  2. PETERKO, Mara – 113 pročitanih svezaka knjiga
  3. KOLARIĆ, Slobodan – 98 pročitanih svezaka knjiga
  4. KRSNIK, Vjera – 95 pročitanih svezaka knjiga
  5. ČELIK, Nevenka – 90 pročitanih svezaka knjiga

DJECA:

  1. CRNOBRNJA, Neva – 80 pročitanih svezaka knjiga
  2. CRNOBRNJA, Liam – 74 pročitanih svezaka knjiga
  3. KANSKI, Marta – 72 pročitanih svezaka knjiga
  4. NIKIĆ, Martina – 62 pročitanih svezaka knjiga
  5. RAKOŠ, Ante – 54 pročitanih svezaka knjiga

Ravnateljica GKiČ Slatina Neda Mađarac i knjižničarka Marija Cindrić uručile su ovogodišnjim najčitateljima simbolične darove iznenađenja kako bi ih i tako potaknule da i dalje nastave s čitanjem. Posebno su se zahvalile vjernoj članici Katarini Baćani koja je već dugi niz godina najčitatelj i koja, unatoč starijoj životnoj dobi i bolesti, uvijek uspijeva pronaći vremena za čitanje i knjižnicu, a koja, iako uživa u svim književnim žanrovima, nekako najviše voli putopise.

Knjižničarke pozivaju sve da još danas dođete u Knjižnicu, posudite i pročitate poneku knjigu, jer možda ćete baš VI dogodine postati njihov novi Najčitatelj!

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot