DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Gitarski Trio Evocación oduševio slatinsku publiku

Nakon što su Slatinčani u sklopu ovogodišnjeg jubilarnog izdanja Dana Milka Kelemena imali prigodu uživati u izvedbama mladih virtouza – pobjednika 8. hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u Jazz kategoriji, sinoćnji program obogaćen je nastupom mladih virtouza, pobjednika spomenutog natjecanja ali u kategoriji komorne glazbe.

Najavljujući izvođače predsjednik festivalskog odbora DMK Antonio Brzica, pozdravio je nazočne posjetitelje kojima se zahvalio na odličnoj posjećenosti svih koncerata te toplom prijemu ovogodišnjih izvođača na festivalu.

Vrhunski glazbeni ugođaj u koncertnoj dvorani Glazbene škole Milka Kelemena Slatina pripremio je gitarski Trio Evocación u sastavu Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković, koji su sinoć svojim instrumentima utkali dušu što je rezultiralo prekrasnim izvedbama Bacha, Paraća, Ferrantija, Ruždjaka, Albénizija i de Falle.

Inače ovaj mladi trio, koji je započeo suradnju 2016. godine u Zagrebu, redovito održava koncerte i nastupa u raznim ciklusima koncerata diljem Hrvatske te u inozemstvu. Posebno se ističe suradnja sa Španjolskom ambasadom u Zagrebu u kojoj trio promovira španjolski gitarski repertoar. Surađuju s vrhunskim glazbenicima i dobitnici su istaknutih nagrada, a trenutno snimaju svoj prvi album za izdavačku kuću dotGuitar koji će biti objavljen u nadolazećoj godini.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org