DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

GAK Leo Srdoč svojim “Tabernakulom” privuklo mnoštvo publike

Večerašnjom predstavom u izvedbi slatinskog GAK Leo Srdoč pod nazivom “Tabernakul”* su nastavljene Slatinske kazališne večeri.

Nakon prošlogodišnjeg probijanja leda, izvedbom svoje prve predstave “Kvar na dvostrukoj peći s četiri prigušnice”, slatinski kazalištarci i ove godine odlučili su pripremiti još jednu zanimljivu priču.

Svojom predstavom privukli su izuzetno veliko mnoštvo publike, ulaznice su se kupovale i rezervirale danima unaprijed pa ih je večeras čak za poneke i ponestalo. Lijepo je znati da naše amatersko kazalište ima ovako veliku podršku domaće sredine. Veliki je to podstrek  za njegove članove da rade na sebi i ulažu u svoje glumačko znanje, a to zapravo u ovih godinu i pol dana postojanja uistinu i čine.

Ovu intrigantnu dramu nastalu prema kratkoj priči pisca Jurice Pavičića, dramaturški je obradila Svjetlana Carić, a režiser je ponovno Oliver Jukić.

Za razliku od prošle izuzetno zahtjevne predstave koja je na pozornicu dovela svih dvadeset glumaca slatinskog amaterskog kazališta, ovoga puta bilo ih je puno manje pa su tako igrali: Ivan Santner, Svjetlana Carić, Ivan Baltić, Bojana Crnobrnja, Ines Jagec, Toni Bosak, Lucija Katalinić i Željka Novotni.

Kao potpuni laici, mi koji smo bili u publici, možemo zaključiti da je ekipa koju smo večeras imali prilike gledati, nakon raznih glumačkih vježbi kroz koje je prošla u ovih godinu dana, pokazala izuzetan napredak te su nas svojom glumom i više nego uspješno uvukli u radnju priče.

Inače, tematika priče vrti se oko uobičajenih odnosa unutar obitelji koji su uvijek jednako aktualni pogotovo jer su nam svima poznati s obzirom i na naše susretanje s njima.

Mistična je to i intrigantna priča koja govori o prošlosti.

Nakon predstave, zadovoljni glumci i posjetitelji imali su se prilike, u holu kina, okrijepiti slanim i slatkim zalogajima.

(Tea Kiš Slačanac/Foto: T.K.Slačanac i R.Turkalj)

 ……………………………………………….

*Tabernakul” ili svetohranište u rimokatoličkoj Crkvi označava prostor gdje se čuvaju posvećene hostije za svetu pričest. Riječ je o malenim, obično umjetnički oblikovanim nišama, s ukrašenim vratašcima koja se zaključavaju.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button