DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

GAK Leo Srdoč Slatina na 64 . Festivalu Hrvatskih kazališnih amatera

Gradsko amatersko kazalište Leo Srdoč Slatina je sudjelovalo na 64. Festivalu Hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.
Vodice će dva vikenda zaredom (od 10. do 12. i od 17. do 19. svibnja) ugostiti najbolje ovogodišnje predstave amaterskih kazališta iz cijele Hrvatske. Uz Dramsku amatersku družinu Vodice kao domaćina, svoje glumačko umijeće će predstaviti kazališni entuzijasti iz Zagreba, Zaprešića, Gospića, Kastva, Gata, Dubrovnika, Huma na Sutli, Stažnjevca, Slavonskog Broda, Čakovca, Nedelišća, Karlovca, Pakraca, Vukovara, Novigrada Podravskog, Slatine, Siska i Bjelovara. Tako se GAK Leo Srdoč Slatina proteklog vikenda predstavio sa svojom predstavom “Tabernakul” rađenoj prema istoimenoj priči Jurice Pavičića koju je režirao Oliver Jukić, a dramaturški obradila Svjetlana Carić koja i glumi u predstavi.

Nakon uspješne premijere u listopadu 2023. godine te još jednog izvođenja u sklopu Slatinskih kazališnih večeri, uslijedio je i poziv na ovaj festival. Prošavši budno oko selektora, glumca Dubravka Sidora i radionicu Borisa Svrtana (u sklopu koje su još jednom izveli predstavu) ova glumačka družina je bila i više nego spremna za put u Vodice.

Puni želje i elana, glumci Ivan Santner, Svjetlana Carić, Ivan Baltić, Bojana Crnobrnja Krnjaić, Ines Jagec, Toni Bosak, Lucija Katalinić i Željka Novotni odigrali su ovu predstavu pred festivalskom publikom i budnim okom Prosudbenog povjerenstva u sastavu: redateljica i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, redatelj Boris Kovačević, teatrolog i kazališni kritičar Igor Tretinjak koji će na kraju proglasiti nominacije i nagrade u devet kategorija. Svečana dodjela je zakazana za nedjelju 19. svibnja u 20 sati.

Ekipa je osim predstave imala vremena i za druženje i razgledavanje Vodica te su nam poslali par fotkica da nam dočaraju atmosferu i ugođaj.

(nm/Tekst: Ratka Turk, Foto: GAK Leo Srdoč Slatina, Mirsad  Mesimović)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button