DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOD SVEGA POMALOOPĆINE

Mateini koraci dobrote i učenja do “Maslačka znanja”

Mateu Doner pamtimo kao vrlo uspješnu i svestranu mladu ženu koja nam je u svibnju ove godine gostovala u poslijepodnevnom programu Radio Slatine. Tematika je bila pomaganje drugima i rad na samome sebi. Pozitivnost, predanost učenju i pomaganju pojedincima i zajednici, uz ogromnu pozitivu koja zrači iz ove mlade žene, gotovo se mogla osjetiti i preko naših radio valova.

Vijest da je Matea dobila nagradu “Maslačak znanja” probudila je misao kako je nagrada otišla u prave ruke. Navedenu nagradu dodjeljuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Glavni cilj nagrade je isticanjem i promoviranjem odraslih polaznika, potaknuti i motivirati sve građane u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja.

Mateu je za ovu nagradu nominirala Hrvatska vatrogasna zajednica. Matea je inače predsjednica DVD-a Voćin, a osim redovnog rada u školi, provodi podršku u obrazovanju i izvan radnog vremena, pomaže obiteljima sa socijalnim statusom u organizaciji slobodnog vremena djece te održava radionice za razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina. Organizira različite psihosocijalne radionice, organizatorica je svih većih manifestacija i aktivnosti na području Općine Voćin, a odnedavno i na području Virovitičko-podravske županije. Položila je brojne tečajeve, specijalizacije u vatrogastvu, a unutar vatrogasne struke volontira držeći edukacije, predavanja i radionice.

– Izuzetno sam sretna i ponosna što sam dobila ovu nagradu, ali isto tako jako motivirana za daljnjim učenjem i educiranjem. Kako bi svaka zajednica bila uspješna, potrebno je konstantno učiti i educirati se. Čini mi se da su u današnje vrijeme osnovne ljudske vrijednosti izgubljene, a obrazovanje smatram jednom od važnih ljudskih vrijednosti, ne samo zbog znanja i diplome, nego zbog rasta i razvoja svakog pojedinca. A društvo čine pojedinci… neka svatko krene od sebe. Budimo primjer djeci i mladima. Želim motivirati i sve ostale kako bi cijelo društvo bilo uspješnije, zadovoljnije i sretnije, – rekla je Matea.

(Tekst: Ratka Turk, Foto: Matea Doner)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button