DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Furiozna Slatina napunila Malu mljekaru

Visoku pobjedu upisali su malonogometaši Slatine u premijernoj utakmici nove natjecateljske sezone. Iako se radilo o kup utakmici, ako je suditi prema onome što smo vidjeli večeras protiv neugodne momčadi iz Valpova, Slatina bi ove sezone mogla pucati i na sam vrh lige. Bio je to i premijerni nastup Damira Bogatija kao novog trenera prve momčadi, a kojeg će imati razloga pamtiti po dobrom s obzirom na fantastičnu partiju njegovih izabranika. Odmah smo iz tog prvog susreta saznali da će Bogati protivnike lomiti visokim tempom jer će podjednako koristiti dvije udarne četvorke. A na teren je protiv momčadi iz Valpova za početak poslao onu mlađu, atomsku, Stjepić – Bogati – Zdelar – Bogati da bi ju već nakon četiri minute kompletno promijenio sa onom nešto čvršćom i iskusnijom u sastavu Čović – Mataija – Bihar – Rupčić i tako nastavio sve do konca utakmice. A gosti? Ispočetka je izgledalo da će to biti ravnopravan okršaj s obzirom da smo u redovima Valpovčana prepoznali dobro poznata lica iskusnih majstora futsala  i redovnih posjetitelja slatinskog zimskog malonogometnog turnira ona Dakića i Nospaka. S obzirom na tu kvalitetu koju imaju u vlastitim redovima gosti su praktički od početka zaigrali s čovjekom više u polju odnosno bez vratara na golu. Još je to nekako i išlo jer su sve do 15. minute bili samo jedan gol u minusu, a onda je agilna Slatina presjekla još dvije lopte te golovima večeras sjajnog i super efikasnog Dominika Bogatija i novaka Marka Mataije otišla na poluvrijeme s osjetnih 3:0.

Gosti su ipak malo stali na kočnicu početkom nastavka vrativši golmana na njegovo prirodno mjesto no stvari na terenu nisu se bitnije mijenjale. Mijenjale su se samo slatinske četvorke odlično odrađujući obrambene zadatke pri tom i neumoljivo kažnjavavši svaki krivi korak gostiju. I opet su se vratili gosti hazarderskoj taktici što ih je koštalo teškog neugodnog poraza koji ih je zadesio u posljednjih 5 minuta utakmice. Odlično su izgledali Slatinčani u tom prvom nastupu, a eto kao honorar odmah je stigao i plasman u finale regionalnog kupa.

Polufinale regije istok

MNK SLATINA                                   9

MNK MALA MLJEKARA                  0

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 60. Suci: Ličinić (Orahovica) i Gobac (Virovitica). Treći sudac: Rakitničan (Slatina). Strijelci: 1:0 – Dom.Bogati (3), 2:0 – Mataija (15), 3:0 – Dom.Bogati (20), 4:0  – Dor.Bogati (29), 5:0 – Dom.Bogati (35), 6:0 – Zdelar (36), 7:0 – Rupčić (37), 8:0 – Rupčić (39), 9:0 – Novaković (40).

SLATINA: Nikšić, Stjepić, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Zdelar, Lukaček, Rupčić, Bihar, Dorinka, Ljekaj, Novaković, Mataija, Čović. Trener: Damir Bogati

MALA MLJEKARA: Vranjković, Zrinski, Nospak, Dakić, Grizelj, Mikulić, Bara, Čađavčan. Trener: –

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button