DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Fran Jaković treći na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete

Zavidne rezultate posljednja dva vikenda ostvarili su mladi članovi Atletskog kluba Slatina. Oni su naime u subotu 2.listopada  prvo pohodili Čakovec gdje se održalo 5.kolo hrvatske atletske lige sjever, a zatim i sedam dana kasnije Varaždin gdje su sudjelovali na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za limače i mlađe kadete.

U Čakovcu najbliže postolju bio je Fran Jaković plasiravši se na 4.mjesto utrke na 800 metara. U istoj utrci Domagoj Drokan bio je sedmi, a Karlo Drokan osmi.

 

U Varaždinu pak  na Prvenstvu Hrvatske Fran Jaković je u konkurenciji mlađih kadeta bio treći u utrci na 600 metara tako osvojivši brončanu medalju. Dobar je u toj utrci bio i Domagoj Drokan dotrčavši do 5.mjesta dok se na 9.mjesto  konkurencije 13 najbržih kadeta Hrvatske plasirao Karlo Drokan. Kod mlađih kadetkinja u utrci na istoj dionici od 600 metara 22. je bila Dea Virovac,  Vanesa Boroša bila je 26., a Danijela Boroša 29. U konkurenciji limačica discipline 400 metara (visoki start) na 13.mjesto u Hrvatskoj plasirala se Mia Grđan.

U utrci na 200 metara za seniore, iako ima tek 15 godina, okušao se Noa Jaković te na koncu bio 11.

Atletičare su na natjecanje vodile trenerice AK Slatina Tomislava Medvedović i Mirta Drokan.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button