NASLOVNICAOPĆINE

[FOTO&VIDEO] Multifunkcionalno igralište u Sopju potpuno u funkciji: Iako je zima, sportaši počeli s aktivnostima

Podloga na multifunkcionalnom igralištu u Sopju bila je postavljena prošle godine, kao i tribina, ograda, golovi i mreže iza golova, te su slopjanski rekreativci odmah krenuli isprobali novu podlogu od umjetne trave. 
 
Točka na ”i” ovog prekrasnog sportskog objekta, koji je smješten odmah uz stadion ”Luka”, bila je postavljenje reflektora i priključak na električnu mrežu. 
 
O novom igralištu, koje će zadovoljiti sve aktivnosti sportaša s područja općine Sopje, ali i šire, porazgovarali smo sa načelnikom Općine Sopje Berislavom Androšem. 
 
– Multifunkcionalno igralište u Sopju je gotovo s jučerašnjim uključenjem već ranije postavljenih reflektora na električnu mrežu. Ono što mene čini posebno zadovoljnim je to što je igralište komplet gotovo u zimskom terminu i već puno mladih s područja općine, ali i šire, ga koristi neka tri-četiri tjedna, odnosno čim je bila postavljena podloga i golovi. Također, mogu izraziti veliko zadovoljstvo izvedenim radovima glavnog izvođača, kao i radovima svih podizvođača koji su pridonijeli da sve bude gotovo na vrijeme. Vjerujem da je ovo samo nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu na području općine Sopje, imajući u vidu da smo u protekle dvije godine imali oko 5 milijuna kuna ulaganja u sportske objekte i sve popratno vezano u sport. Ovo je igralište kao ”šlag na tortu”, iako to nije zadnje što planiramo. Igralište je s umjetnom travom i na njemu se može igrati mali nogomet i tenis, ali i provoditi neke druge sportske aktivnosti. Mišljenja sam da ovakvih terena na našem području treba još više kako bi mlade zainteresirali za bavljenje sportom i vjerujem da ćemo iskoristiti buduće natječaje te još više uložili u potrebe mladih i sportsku infrastrukturu – rekao je načelnik Androš. 
 
Multifunkcionalno igralište je sufinanciralo Ministarstvo sporta i turizma kroz projekt ”Sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2022. godini”, odnosno ”Izgradnja pomoćnog igrališta od umjetne trave s pratećim sadržajima”. Vrijednost sufinanciranja od strane Ministarstva sporta i turizma iznosila je 327.608,70 kuna, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak financijskih sredstava izdvojeno je iz proračuna Općine Sopje.
mf (adf)
 
Foto:
 
Video:
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button