DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

FOTOGALERIJA: Vesela božićna priredba slatinskih Eugenijalaca

U ovom jedva dočekanom, nešto ležernijem(bez puno priče i mjera vezanih uz COVID-19), predbožićnom razdoblju, božićne priredbe se nižu jedna za drugom.

Nakon brojnih već održanih, večeras su, svoju priredbu „Božićna zvona“, u dvorani POU-a Slatina, upriličili i učenici OŠ Eugena Kumičića pod mentorstvom svojih učitelja. Dvoranu su i na ovoj priredbi dobro napunili roditelji i druga rodbina mališana koji su nastupali, a posjetio ju je i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Ravnateljica OŠ Eugen Kumičić Božica Majhen nakon priredbe je bila puna impresija. Neke od njih je podijelila s nama.

-Nakon ove dvije pandemijske godine jedva smo svi dočekali da malo gledamo tu našu dječicu na pozornici. Jako sam zadovoljna! Namjerno sam ove godine odlučila zadužiti za pripremu priredbe  učiteljicu iz područne škole kako bih potaknula suradnju između područne i matične škole. Dodatni razlog za ovakvu moju odluku je taj što su i učiteljice područnih škola, uistinu kvalitetne i odlično rade s djecom. Svakoj učiteljici treba dati šansu da se vidi koliko je sposobna. Danas smo imali priliku vidjeti koliko je učiteljica Gabrijela, koja je pisala scenarij i pripremila ovu današnju priredbu, elokventna. Ona je i voditeljica aktiva razredne nastave u našoj školi, za svu razrednu nastavu, i područne i matične škole. Nije to mala uloga, -ispričala nam je Božica Majhen.

Inače, punim imenom i prezimenom, učiteljica kojoj je bila povjerena odgovornost za priredbu, odnosno funkcija koordinatorice zove se Gabrijela Baketa. Radi u PŠ Josipovo , kao učiteljica razredne nastave 1.i 4.razreda.  Ispričala nam je da je neizmjerno zadovoljna cjelokupnom priredbom. Njena zadaća je bila napisati scenarij za priredbu i pripremiti voditelje priredbe a zajedno s učiteljicom Marijom Miljković, koja također radi kao učiteljica u PŠ Josipovo, s učenicima sva četiri razreda ove škole pripremila je i jednu točku priredbe.

Voditelji priredbe bili su učenici područnih škola: učenica 8.razreda PŠ Gornji Miholjac Antonija Miljković, učenik 4.razreda PŠ Josipovo Mateo Lešković ,učenica 3.razreda PŠ Josipovo Tina Puzjak i učenica 1.razreda PŠ Josipovo Tia Puzjak.

Priredba se sastojala od 14 točaka. Nastupili su učenici matične ali i područnih škola OŠ Eugena Kumičića koji su se za priredbu pripremali uz pomoć svojih učiteljica.

Uvijek iskrena, razigrana i vesela djeca svojim dječjim glasićima, bistrim pogledima, svojom razigranošću najbolje pobuđuju emociju u nama odraslima. Upravo se to dogodilo tijekom ove božićne priredbe koja nam je donijela toplinu oko srca pa smo ju zajedno sa sobom ponijeli u svoje domove.

Divni voditelji, ovu božićnu priču su završili božićnom čestitkom:

Sretan Božić i novu godinu žele vam vaši Eugenijalci!

Atmosferu na priredbi pogledajte u još jednoj našoj FOTOGALERIJI odmah ispod teksta.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button