DOGAĐANJANASLOVNICA

Fotogalerija: Uoči blagdana Uskrsa središte Slatine urešeno prigodnim dekoracijama

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa središte Slatine ovih je dana urešeno prigodnim dekoracijama, a za blagdansko uređenje zadužena je tvrtka Slatina kom koja se u suradnji s Gradom Slatinom pobrinula uljepšati grad i nekim novim uskršnjim dekoracijama.

Tako je uz neizostavne „zečiće“ i raznobojne uskršnje pisanice na zelenim površinama u samom središtu grada, ispred zgrade slatinskog Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice osvanula uskršnja etno dekoracija, odnosno velika košara koju su od vinove loze isplele djelatnice tvrtke Slatina kom uz pomoć Lare Nenadović, voditeljice iste zadužene za uređenje javnih površina u gradu. Osim što je i ove godine osmislila dizajn pojedinih dekoracija, pobrinula se da svaki detalj pronađe svoje mjesto kako bi grad bio što ljepši i veseliji ovih uskršnjih blagdana.
Jedna velika pisanica također ispletena od vinove loze resi središte kružnog toka na Trgu sv. Josipa, a nekoliko je uskršnjih detalja smješteno oko gradske fontane gdje se svi zainteresirani mogu i fotografirati u sklopu panoa s uskršnjim motivima kako bi im ostala uspomena na ovogodišnji Uskrs u našem gradu.

U paviljonu središnjeg gradskog parka svoje je gnijezdo ponovno „svio“ veliki „zeko“ koji je zbog svojih brojnih lampica posebno atraktivan u večernjim satima gdje posebnu pozornost plijeni onih najmlađih.

No ipak ono što je najzanimljivije mališanima, ali i našim mladima je velika uskršnja ljuljačka ispred zgrade Gradske uprave, mjesto za proljetne radosti, a možda i pokoji mladenački poljubac. 

EPI centar Sequoia svu raskoš u prigodi uskršnjih blagdana dočarat će na sam blagdanski vikend, odnosno 16. travnja kada će biti upriličena velika Potraga za uskršnjim jajima.
Organizator ovoga događaja je Slatinski informativni centar, suorganizator Društvo Naša djeca Slatina, a pokrovitelji Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine.

Potraga za uskršnjim jajima započet će u 10 sati u parku kod sekvoje, a nastavit će se različitim kreativnim radionicama Društva Naša djeca Slatina od 10:30.
U 11:15 predviđena je predstava „Vesele i lude zgode – vuka, zeca i male rode“ u izvedbi kazališne skupine Šareni svijet, a u vremenu od 10 do 12 sati svoj prodajni štand s prigodnim uskršnjim ukrasima imat će slatinska Udruga Vretenac.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Lara Nenadović)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button