NASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Fotogalerija: U Sopjanskoj Gredi održan 3. festival sportske rekreacije na selu

Jučer (subota) je u Sopjanskoj Gredi na pomoćnom igralištu NK „Podravac“ Sopje održan 3. festival sportske rekreacije na selu u organizaciji Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ „Podravac“ Sopje, a uz potporu Općine Sopje.

Ovogodišnji festival ponovno je okupio djecu i mlade uzrasta od 3 do 15 godina, a poslužio je i kao svojevrsna mini Olimpijada starih sportova u sklopu priprema za nastup na 49. Olimpijadi starih sportova u Brođancima u nedjelju, 27. kolovoza.

Tako su na 3. festivalu sportske rekreacije na selu nastupile četiri ekipe:

– ekipa Slatine koju je predvodila voditeljica Stojanka Varju, dok je kapiten bila Ema Varju.

– ekipu Gornjeg Miholjca predvodila je Jasna Kizivat, a kapiten je bila Lea Radočaj.

– ekipu Vaške predvodili su voditelj Vinko Ivanac i kapiten Dorotea Dvojak.

– dok su ekipu Sopja i Sopjanske Grede predvodili voditeljica Božica Šantak i kapiten Ivan Šantak.

Za fer i korektno natjecanje bio je odgovoran glavni sudac Vinko Ivanac uz asistenciju pomoćnih sudaca Ladislava Varju i Zlatana Špoljarića uz svesrdnu pomoć logistike Stojanke Varju i Petre Marković.

Svečanost je započela intoniranjem Hrvatske himne i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kao i žrtvama rata u Ukrajini minutom šutnje.

Postrojenim ekipama i ostalim posjetiteljima pozdravnim riječima obratili su se predsjednica Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ „Podravac“ Sopje Božica Šantak i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović koji je i otvorio 3. festival sportske rekreacije na selu u Sopjanskoj Gredi.

Tom je prigodom pohvalio aktivnosti ove sopjanske udruge i njihov entuzijazam za očuvanjem tradicije, osobito starih sportova koji su u ovo vrijeme digitalizacije gotovo zaboravljeni. Zahvalio se i ostalim ekipa na odazivu te svima zaželio puno uspjeha u natjecanju.

Festival je nastavljen natjecanjem u šest disciplina starih sportova: bacanje potkove, gađanje kozane, gađanje bundeve strijelom, nošenje jajeta u žlici, trke štulama i trke u vreći, dok je u međuvremenu revijalno prikazana trka šinama, te na kraju i revijalno natjecanje u dječjim disciplinama trke u vreći i potezanje konopa.

Evo rezultata:

Bacanje potkove (I.-IV.r.):

 1. Vaška
 2. Slatina
 3. Gornji Miholjac

Bacanje potkove (V.-VIII.r.):

 1. Gornji Miholjac
 2. Sopje i Sopjanska Greda
 3. Slatina

Gađanje kozane:

 1. Gornji Miholjac
 2. Sopje i Sopjanska Greda
 3. Slatina

Gađanje bundeve strijelom:

 1. Sopje i Sopjanska Greda
 2. Slatina
 3. Gornji Miholjac

Nošenje jajeta u žlici (I.-IV.r.):

 1. Gornji Miholjac
 2. Slatina
 3. Vaška

Nošenje jajeta u žlici (V.-VIII.r.):

 1. Sopje i Sopjanska Greda
 2. Slatina
 3. Gornji Miholjac

Trke štulama (I.-IV.r.):

 1. Sopje i Sopjanska Greda
 2. Slatina
 3. Gornji Miholjac

Trke štulama (V.-VIII.r.):

 1. Slatina
 2. Sopje i Sopjanska Greda
 3. Gornji Miholjac

Trke u vreći (I.-IV.r.):

 1. Gornji Miholjac
 2. Slatina
 3. Sopje i Sopjanska Greda

Trke u vreći (V.-VIII.r.):

 1. Slatina
 2. Gornji Miholjac
 3. Sopje i Sopjanska Greda

Medalje, pehare i zahvalnice uručili su predsjednica sopjanske Udruge „Podravac“ Božica Šantak i načelnik Općine Sopje Berislav Androš uz asistenciju potpredsjednika udruge Zlatana Špoljarića i Joze Šantaka.

Na kraju se svim ekipama i njihovim voditeljima na sudjelovanju zahvalio sopjanski načelnik Berislav Androš ujedno uputivši čestitke najuspješnijima. 

– Drago mi je što ste tako aktivni i sudjelujete u radu i aktivnostima Općine Sopje, te ste vrijedni sudionici sopjanskog društvenog života i surađujete s drugim udrugama. Hvala još jednom svima vama, entuzijastima koji držite do tradicije, te kroz stare sportove promovirate svoju udrugu, svoj rad i naravno općinu Sopje, – istaknuo je načelnik Androš, a na kraju je zahvalu i čestitke svim natjecateljima uputila i predsjednica Božica Šantak.

Uslijedila je zajednička večera i druženje te vatreni spektakl na sopjanski način gdje su prikazani i običaji lilanja. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button