DOGAĐANJANASLOVNICA

Fotogalerija: U Čađavici svečano otvorena zgrada sportsko-rekreacijske namjene

Jučer (četvrtak) je u Čađavici svečano otvorena novoizgrađena zgrada sportsko-rekreacijske namjene koju će, između ostalih, koristiti Nogometni klub Mladost 1930 Čađavica. 
 
Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te preminulim predsjednicima i igračima NK Mladost 1930 Čađavica minutom tišine, sve nazočne je pozdravio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ujedno se osvrnuvši na sam projekat. 
– Danas smo se okupili ovdje na igralištu kako bi svečano otvorili ove svlačionice ili bolje rečeno sportski-rekreacijski centar, kako smo ga mi nazvali. Nakon dosta vremena pripreme, te pošto nismo prošli dva puta na natječaju, Općinsko vijeće Općine Čađavica donijelo je odluku da se ova zgrada izgradi na trošak Općine. Podigli smo vrlo povoljan kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a dio novaca smo dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, tako da je u konačnici vrijednost svega uloženog u izgradnju i opremanje oko 2.400.000,00 kuna. Posebno mi je drago što smo, nakon izgradnje infrastrukturnih objekata u mjestima naše općine, napravili i ovaj vrijedan objekt koji će koristiti naš nogometni klub, ali će je moći koristiti i osnovna škola kada budu djeca imala razna sportska natjecanja, koristiti će nam i za proslavu Dana općina kada ovdje imamo smotru konja i kočija, te će biti na korist svim stanovnicima naše općine – rekao je načelnik Rončević, te dodao da se nada da će NK Mladost 1930 Čađavica u ovim boljim uvjetima imati i bolje rezultate.
 
S nekoliko riječi nazočnima se obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.
– Sve vas ovdje nazočne srdačno pozdravljam u ime župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i u svoje osobno. Hvala vam na pozivu na otvaranje ovakvog prelijepog sportskog objekta. Zaslužili ste to, dugo ste čekali, dugo ste vi igrači Mladosti bili domaćini na tuđim terenima, no sada imate sve uvjete za uspješan rad vašeg kluba. Vama u nogometnom klubu želim puno sportskih uspjeha, puno podmladaka, što manje ozljeda i neka vam ovo služi na čast i diku – istaknuo je dožupan Klement, te predsjedniku NK Mladost 1930 Čađavica Mariu Caru uručio prigodan poklon. 
 
Zgradu sportsko-rekreacijske namjene potom je blagoslovio čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk, a zajednički su je presijecanjem vrpce otvorili općinski načelnik Mirko Rončević i dožupan Marijo Klement. 
 
U sklopu svečanosti otvaranja spomenutog sportskog objekta odigrana je revijalna utakmica između NK Mladosti 1930 Čađavica i Veterana Slavonije i Baranje u kojoj je rezultat bio na drugome mjestu. Veterani Slavonije i Baranje su pobijedili s 4:0, a za koje su igrali i neki igrači s prostora Virovitičko-podravske županije, Igor Miklošević, Danijel Jozić, Dražen Despotović i Antonio Kovač. Golove su postigli Igor Miklošević, Danijel Jozić, Ken Hasnović i Armin Kunić. 
 
Nakon otvaranja i sportskog dijela svečanosti, u čađavačkom Mjesnom domu je upriličen prigodni domjenak za sve goste i sudionike ovog događaja.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button